Dronten, Drimmelen, Dinkelland, Rotterdam, Almere, Zoetermeer en Texel hebben een werkplaats georganiseerd, waarin zij hebben geoefend met hun keten in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Bent u benieuwd naar de ervaringen van deze gemeenten? Download dan hier het overzicht met hun bevindingen.

U kunt van deze bevindingen profiteren wanneer u zelf een werkplaats wilt organiseren of op een andere manier met de DSO-keten wilt gaan oefenen.

Oefenen is essentieel

Om goed voorbereid te zijn op het werken met de Omgevingswet moet u oefenen met het werken met het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). In een werkplaats kunt u de werking testen en ervaren van uw lokale software voor onder meer vergunningen en het omgevingsplan en de koppeling naar de landelijke voorzieningen van het DSO.

Technisch en organisatorisch

De bevindingen die gedaan zijn door de 7 gemeenten gaan over de organisatorische aspecten die komen kijken bij het werkend krijgen van de keten, de technische werking van landelijke voorzieningen en de technische werking van de gemeentelijke software-pakketten.

Bekijk alle bevindingen hier