Op donderdag 29 juni 2023 om 13.00 uur organiseert Schulinck Opleidingen een gratis webinar over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en het DSO. Het webinar wordt verzorgd door mr. dr. ing. Peter de Haan.

Meld u hier aan voor het kosteloze webinar Het stelsel van kwaliteitsborging in het DSO

Op 1 januari 2024 treedt gelijktijdig met de Omgevingswet de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. Dat staat definitief vast met de publicatie van het technisch Koninklijk Besluit in het Staatsblad (Stb. 2023, 113). De Wkb heeft grote gevolgen voor gemeenten.

Vraag is nu hoe dit stelsel van kwaliteitsborging is verwerkt in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Hoe doe je straks praktisch een bouw- en gereedmelding bij de gemeente? En moet de kwaliteitsborger de gemeente via het DSO waarschuwen? Daarnaast is de vraag wat de verhouding is met de reeds bestaande melding start bouw en gereedmelding.

Tijdens het webinar wordt in 30 minuten uitgelegd hoe het stelsel van kwaliteitsborging in het DSO is verwerkt en hoe gemeenten daarmee praktisch kunnen omgaan.

Meer informatie over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen?

Wilt u meer informatie over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen? Volg dan onze opleiding De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. In één dag worden de deelnemers op de hoogte gesteld van alles omtrent de gevolgen voor vergunningverlening, toezicht en handhaving.

Hoe meld je je aan?

Registreren en aanmelden kan door  hier  te klikken.

Wanneer kan je het webinar volgen?

Wanneer: 29 juni 2023 om 13.00 uur
Hoe lang duurt het: +/- 30 minuten
Presentator: Peter de Haan

Deelname is gratis 

mr. dr. ing. Peter de Haan

Het webinar wordt verzorgd door mr. dr. ing. Peter de Haan. Peter is advocaat-partner bij PDH Advocatuur. Expert op het gebied van publiek bouwrecht, handhaving en omgevingsrecht. Peter is gepromoveerd op bouwen onder de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Hij publiceert en doceert veelvuldig over publiek bouwrecht. Als jurist heeft Peter gewerkt bij de bouwunit van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en als senioradviseur bouwregelgeving bij het Informatiepunt Omgevingswet.