mr. Saskia Vogels

Hoofdredacteur Jeugd & Wmo

Vakgebieden Jeugd, Wmo
Specialisatie Jeugdwet, kinderbeschermingsmaatregelen en familierecht
Telefoon 077 390 26 50
E-mail
Volg mij op

Ik ben verantwoordelijk voor Schulinck Jeugd en Schulinck Wmo, de online kennisbanken over de Jeugdwet en de Wmo 2015 waar veel gemeenten gebruik van maken. Ik stuur het team aan en ben eindverantwoordelijk voor de inhoud en doorontwikkeling van de producten.

Samen met mijn team streef ik er naar gemeenten zo goed mogelijk te ondersteunen bij de uitvoering van de Jeugdwet en de Wmo 2015. We volgen de actualiteit en jurisprudentie op de voet en adviseren gemeenten bij beleids- of casusvraagstukken. Daarnaast geef ik diverse opleidingen op het gebied van de Jeugdwet en het jeugdrecht.

Na mijn studie Nederlands recht aan de Universiteit Tilburg startte ik mijn loopbaan als (senior) juridisch medewerker bij de rechtbank Oost-Brabant, team Familie- en Jeugdrecht. Ik heb me toen onder andere op lokaal en landelijk niveau bezig gehouden met de implementatie van de herziening kinderbeschermingsmaatregelen en de Jeugdwet.

Naast mijn werk bij Schulinck ben ik lid van een bezwaarschriftencommissie van een gemeente en een klachtencommissie van een gecertificeerde instelling.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden. Daarnaast maak ik graag verre reizen.

Voor vragen van gemeenten (klanten en niet-klanten) ben ik tevens mobiel bereikbaar. Heeft u een vraag als burger dan verwijs ik u graag door naar de gemeente waarin u woonachtig bent.

Lees hier mijn interview