mr. Samantha Philipsen

Senior Vakredacteur Omgevingsrecht

Vakgebieden Omgevingsrecht
Telefoon 077 390 26 22
E-mail
Volg mij op

Ik ben Samantha Philipsen. Als senior vakredacteur omgevingsrecht ben ik medeverantwoordelijk voor het up to date houden van de kennisbank Omgevingsrecht. Daarnaast gebruik ik mijn expertise om vragen van klanten, die bijvoorbeeld via de helpdeskfunctie binnenkomen, te beantwoorden.

Door de kennisbank en de helpdeskfunctie worden klanten ontlast in hun dagelijkse werk. Ze hebben op een snelle manier toegang tot actuele juridische informatie, die op een praktische en duidelijke manier is gepresenteerd. Dat bespaart hen veel zoekwerk. Het is mooi om daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen!

Mijn ervaring met het omgevingsrecht vindt haar oorsprong in gemeenteland. Hiervoor ben ik daar namelijk bijna 12 jaar werkzaam geweest. Eerst in Eijsden en daarna in Horst aan de Maas. Ik heb mij daar onder meer met vergunning- en bestemmingsplanprocedures bezig gehouden. Van de aanvraagfase tot en met de hoger beroepsfase en alles daar tussen in.

In mijn vrije tijd eet ik graag een hapje buiten de deur met vrienden of familie, en geniet ik van kunst en cultuur. Dat doe ik zowel passief (een bezoek aan het theater is mij bijvoorbeeld niet vreemd) als actief (ik kruip geregeld achter de piano in mijn woonkamer).

Lees hier mijn interview