mr. Sacha Brakel

Vakredacteur Participatiewet

Vakgebieden Participatiewet
Regio Gelderland, Zeeland
Specialisatie Verhaal, bijzondere bijstand, terug- en invorderen
Telefoon 077 390 26 30
E-mail
Volg mij op

Ik ben Sacha Brakel en ben voor het team Onderhoud Gemeentelijk Beleid contactpersoon voor de provincies Gelderland en Zeeland. Binnen de redactie maak ik onderdeel uit van het team Participatiewet.

Niet alleen het vergaren en overdragen van kennis over de sociale zekerheid vind ik belangrijk, dienstverlening naar de klant staat bij mij ook hoog in het vaandel. Ik heb al heel wat klanten bijgestaan bij het ontwikkelen van hun gemeentelijke beleid.

Voor de module Antwoord op bijstand ben ik nauw betrokken bij de herschrijving naar toegankelijke taal (B1 niveau).

Naast mijn redactiewerk voor Schulinck Participatiewet en Antwoord op bijstand houd ik mij bezig met de module Zicht op.
Deze module is toepasbaar binnen het hele sociaal domein. Met het programma kunnen in- en externe rechtmatigheidscontroles worden uitgevoerd, maar ook bedrijfsdoelstellingen geformuleerd en gemonitord. Kortom, een module met veel waarde voor de bedrijfsvoering van het sociaal domein. Voor de ontwikkeling en het onderhoud van het programma werken wij nauw samen met externe partners, in verband met hun expertise op het gebied van strategisch beleid.

Mijn loopbaan startte ik heel lang geleden op een advocatenkantoor. Daarna stapte ik over naar de lokale overheid en werd verhaalsambtenaar. In de tussentijd voltooide ik mijn rechtenstudie. Na een korte periode als consultant te hebben gewerkt bij (destijds) Deloitte en Touche, Sociale Zekerheid maakte ik in 2004 de overstap naar Schulinck. Ik werk hier dus alweer heel wat jaren, en dat met heel veel plezier en passie.

Mijn vrije tijd breng ik samen met mijn echtgenoot graag door met vrienden, kennissen, familie en natuurlijk onze twee volwassen kinderen en honden Flip en Sammie.  Na mijn werk ben ik nogal eens in het theater te vinden voor een goede balletvoorstelling of een goed concert. En na een heel goed verlopen knieoperatie kunt u mij zomaar op een van de indoor skibanen in Nederland tegenkomen om mijn grote hobby uit te oefenen.

Lees hier mijn interview