mr. drs. Nicole Jacobs-Schneiders

Hoofdredacteur Participatiewet, Schuldhulpverlening en Inburgering

Vakgebieden Participatiewet, Inburgering, Schuldhulpverlening
06 15177347
E-mail
Volg mij op

Ik ben Nicole Jacobs. Als hoofdredacteur Participatiewet, Schuldhulpverlening en Inburgering ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit en actualiteit van deze drie Schulinck kennisbanken. Samen met mijn teams streef ik naar een actuele kennisbank. De klant voorzien van goed advies en de juiste juridische informatie staat bij mij hoog in het vaandel. Daarbij stuur ik onze juristen binnen deze drie vakgebieden aan. Hierbij houden wij ook oog voor nieuwe ontwikkelingen binnen dit domein. Ik zie hierin een uitdaging in het inzetten van hun eigen kennis en de groei en ontwikkeling van mijn teamleden.

Via mijn eerste baan als consulent Werk en Inkomen bij de gemeente ben ik het sociaal domein ingerold. In 2010 ben ben ik gestart bij Schulinck als vakredacteur WWB (naderhand Participatiewet). Enkele jaren later heb ik mee mogen ontwikkelen aan de kennisbank Omgevingsrecht. Na een korte tussenperiode – terug in de praktijk – bij de gemeente als algemeen jurist, ben ik opnieuw bij Wolters Kluwer Schulinck aan de slag gegaan. Nu in de rol van hoofdredacteur Participatiewet, Schuldhulpverlening en Inburgering.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden. Daarbij sla ik een lekker hapje of drankje niet af. Ook bezoek ik graag steden of andere gebieden die onze wereld te bieden heeft. Dit het liefst samen met mijn man en kinderen. In de winter zoek ik graag de sneeuw op, maar in de zomer zie ik toch het liefst de zon schijnen. Tussen de bedrijven door probeer ik ook nog tijd vrij te maken om te sporten.

Lees hier mijn interview