Max Seelen

Senior vakredacteur Omgevingsrecht

Vakgebieden Omgevingsrecht
E-mail

Mijn naam is Max Seelen. Ik ben bij Wolters Kluwer Schulinck werkzaam als senior vakredacteur omgevingsrecht. Ik schrijf opiniestukken en over de Omgevingswet. Dit probeer ik zo eenvoudig mogelijk te beschrijven. Mijn drijfveer om het omgevingsrecht toegankelijker te maken komt voor mij niet helemaal uit de lucht vallen. Ik heb rechten gestudeerd in een van de mooiste steden van Nederland: Maastricht. Deze universiteit stond (en staat nog steeds) bekend om haar onderwijs in kleine onderwijsgroepen, waarbij je op een toegankelijke manier de theorie vertaalt naar de praktijk.

Na mijn studie kwam deze meester in de rechten al gauw terecht in het allerleukste rechtsgebied, het omgevingsrecht. Het vakgebied van het omgevingsrecht is zeer dynamisch. De wetgever en onze rechters zitten niet stil. En om een bouwplan of project van de grond te krijgen (of tegen te houden) moet je continu binnen deze ‘bewegende kaders’ manoeuvreren. Bovendien komt daar de politieke factor nog bij. Dat vraagt ook de nodige creativiteit (bedenken van originele oplossingen en vernieuwende werkwijzen) en inlevingsvermogen. Dat maakt dit ‘spel’ misschien wel het mooist.

Ik ben een jurist omgevingsrecht met een pragmatische en resultaatgerichte aanpak. Mijn expertise van ruim 25 jaar ligt vooral op het gebied van (de juridische procesbegeleiding tot de eindstreep en de inhoud van) ruimtelijke plannen, milieueffectrapportages, omgevingsvergunningen en handhaving.

Naast deze passie voor dit vakgebied, heb ik in mijn vrije tijd ook veel passie voor lekker koken, wielrennen/spinnen, wandelen, stedentrips, films (bioscoop of thuis) en gezellige terrasjes. Dit alles natuurlijk zoveel mogelijk met de mensen die ik lief heb.