mr. Karin Smits

Eindredacteur Jeugd

Vakgebieden Jeugd
Specialisatie Jeugdwet, kinderbeschermingsmaatregelen, jeugdstrafrecht en familierecht
Telefoon 077 – 475 8018
E-mail
Volg mij op

Ik ben Karin Smits en ik ben werkzaam bij Schulinck als eindredacteur jeugd. Ik maak deel uit van het team Jeugd & Wmo. Daarbinnen ben ik eindverantwoordelijk voor de inhoud en doorontwikkeling van de online kennisbank Schulinck Jeugd en de bijbehorende helpdesk. Daarnaast schrijf ik opinies en annotaties en adviseer ik de gemeenten bij vraagstukken met betrekking tot de jeugdwet. Ik vind het leuk om me in complexe casussen te verdiepen en hierover de gemeenten op een toegankelijke manier te adviseren. Daarbij vind ik het van belang de actualiteit en de jurisprudentie op de voet te volgen en hierover bruikbare teksten te schrijven.

Na mijn studie Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen heb ik bijna 12 jaar als (senior) juridisch medewerker en stafjurist bij de rechtbank Oost-Brabant gewerkt. De eerste jaren in het team Strafrecht en daarna ruim zes jaar in het team Familie- en Jeugdrecht. Na vervolgens twee jaar als Juridisch Adviseur bij de Penitentiaire Inrichting te Vught te hebben gewerkt, ben ik in januari 2021 begonnen bij Schulinck.

In mijn vrije tijd ga ik graag de wereld ontdekken, van weekendjes weg in Nederland tot het maken van verre reizen. Daarnaast hou ik van lekker koken, wandelen en bezoek ik graag concerten en festivals.

Lees hier mijn interview