mr. Josan van Hoof

Manager Content

Specialisatie Omgevingsrecht
Telefoon 077 390 26 19
06 21 10 70 32
E-mail
Volg mij op

Mijn naam is Josan van Hoof. Ik ben sinds 2006 werkzaam bij Schulinck, gestart als vakredacteur WWB en inmiddels doorgegroeid tot Manager Content, van de Schulinck online kennisbanken. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de doelstellingen en de strategie van de redacties Participatiewet, SHV, Wmo, Jeugd en Omgevingsrecht. Ook houd ik me bezig met het doorontwikkelen van onze producten om zo optimaal in te kunnen spelen op de klantbehoefte.

Ik publiceerde diverse artikelen en boeken op het gebied van de Participatiewet. Samen met mijn teams voel ik mij verantwoordelijk voor het insturen van vragen en het aanleveren van wetstechnische omissies aan de vaste Kamercommissies voor SZW en VWS van de Eerste Kamer en Tweede Kamer en de individuele Kamerleden, met betrekking tot belangrijke wetswijzigingen.

Ik vind het een uitdaging om mijn teamleden te zien groeien en hun talenten optimaal in te zetten. Naast mijn werk ben ik lid van de bezwaarschriftencommissies in de gemeente Eindhoven, bijBaanbrekers (Waalwijk, Loon op Zand en Heusden) en gemeente Sittard-Geleen.

Voordat ik bij Schulinck kwam werken studeerde ik aan de Universiteit van Maastricht af in Nederlands recht, in de richting internationaal en Europees recht. Tijdens mijn studie ging ik naar de Lancaster University, waar ik European and Comparative Law studeerde. Hierna was ik gerechtssecretaris bij de Rechtbank Maastricht.

In mijn vrije tijd ben ik vaak in de keuken te vinden. Ik vind het heerlijk om voor vrienden en familie te koken. Jaarlijks bevind ik me ook op diverse festivals waar ik ontzettend van de muziek en de sfeer kan genieten. Het bourgondische leven staat me wel aan. Mijn hond Watson krijgt ook genoeg aandacht, met lange wandelingen in de natuur.

Voor vragen van gemeenten (klanten en niet-klanten) ben ik tevens mobiel bereikbaar. Heeft u een vraag als burger dan verwijs ik u graag door naar de gemeente waarin u woonachtig bent.

Lees hier mijn interview