Jenny Vlemmings

Vakredacteur Schuldhulpverlening

Vakgebieden Schuldhulpverlening
Specialisatie Msnp, Dwangakkoord, Wsnp
Telefoon 077 475 8018
E-mail
Volg mij op

Ik ben Jenny Vlemmings en werk als jurist en vakredacteur bij Schulinck op het gebied van Schuldhulpverlening. Daarvoor schrijf ik voor onze kennisbank Schulinck Schuldhulpverlening en help ik gemeenten bij allerlei soorten vragen en casussen over schuldhulpverlening.

Daarnaast ben ik betrokken bij Schulinck In-Take Schuldhulp. In mijn rol ondersteun ik gemeenten die met deze intaketool werken om het intakeproces zo goed mogelijk in te richten. Het leuke hiervan is dat het altijd maatwerk is: samen richten we het in op de manier die het beste past binnen de mogelijkheden en wensen van de gemeente.

Mijn ruime praktijkervaring als schuldhulpverlener bij een gemeente en als Wsnp-bewindvoerder helpt mij om de onderwerpen praktisch te behandelen. Uiteraard is het belangrijk dat de informatie juridisch correct is, maar dat alleen is niet voldoende. Door binnen de vaststaande juridische context tot een praktische werkwijze te komen, creëer ik de meerwaarde en kijk ik naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Dat is niet alleen in het belang van de schuldhulpverleners, maar zeker ook in het belang van hun cliënten.

Naast mijn werk vind ik het leuk om uitgebreid te bakken en koken. Alles moet natuurlijk uitgebreid geproefd worden, dus gelukkig geniet ik daarnaast ook van wandelen en sporten. Daarnaast speel ik piano en lees ik graag.

Lees hier mijn interview