mr. Alphons van den Bergh

Vakredacteur Omgevingsrecht

Vakgebieden Omgevingsrecht
Specialisatie Omgevingsvergunningen, schadevergoedingsrecht en milieurecht
Telefoon 077 390 26 03
E-mail
Volg mij op

Ik ben Alphons van den Bergh. Als senior vakredacteur ben ik medeverantwoordelijk voor de inhoud en actualiteit van Schulinck Omgevingsrecht.  Zowel het huidige omgevingsrecht als de toekomstige Omgevingswet worden onder de loep genomen. Naast de online kennisbank Schulinck omgevingsrecht schrijf ik artikelen, annotaties en opiniestukken over actuele onderwerpen.

Ik zet mijn expertise in voor de volgende producten:

  • Schulinck Omgevingsrecht
  • Schulinck.nl
  • Schulinck advies

Mijn doel is om het omgevingsrecht op een heldere en eenvoudige wijze toegankelijk en inzichtelijk te maken en te houden voor de gemeentelijke omgevingsrechtpraktijk. Dit vul ik zo in dat een geruisloze overgang van Wabo naar Omgevingswet in 2021 verzekerd is.

Na mijn studie Nederlands Recht ben ik werkzaam geweest als senior juridisch adviseur bij de gemeenten Delft en Den Haag en heb ik onder andere projecten gecoördineerd voor Rijkswaterstaat.

In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag samen met mijn vrouw en kinderen om daarna te genieten van een kaasplankje met een glas rode wijn.  Wat vakantie betreft zijn Italië en Frankrijk favoriet.

Lees hier mijn interview