Slachtoffers: Onderzoek, beleid en praktijk

  • Auteurs Hoofdredactie: dr. J. van Doorn dr. J. Brands prof.dr.mr. M.J.J. Kunst prof.mr. E.R. Muller prof.dr. A. Pemberton dr. L. Reemst
  • isbn 9789013170979

71,50 incl. BTW

  • Voor 23:00 besteld,
    morgen op uw bureau
  • Bestellen op rekening
  • Gratis verzending

Dit handboek bespreekt de belangrijkste aspecten van slachtofferbeleid en geeft een uniek overzicht van relevante wetenschappelijke en praktijkgerichte inzichten op dit gebied. De titel behandelt uiteenlopende onderwerpen die essentieel zijn bij het begrijpen en doorgronden van de positie van slachtoffers. Hierbij komen ook internationale aspecten aan bod.

Jaarlijks worden in Nederland miljoenen mensen het slachtoffer van criminaliteit. Denk aan inbraak, (huiselijk) geweld, zedendelicten, verkeersongevallen en levensdelicten. Het is dan ook logisch dat er op verschillende terreinen aandacht is voor de studie naar slachtofferschap, ook wel victimologie genoemd. Zowel in de wetenschap als in de praktijk bestaat er veel kennis over de omgang met, de hulp aan, de rechten voor, en het beleid over slachtoffers.

In Slachtoffers: Onderzoek, beleid en praktijk is deze kennis bij elkaar gebracht door diverse experts vanuit de wetenschap en praktijk. De titel dient als een interdisciplinair leer- en handboek, waarbij de theorie en praktijk van slachtoffers en slachtofferbeleid worden beschreven en geanalyseerd.

Positie slachtoffers literatuur

De redactie en auteurs hebben voor deze bundel een selectie gemaakt van onderwerpen die een hoge mate van relevantie hebben voor het begrijpen en doorgronden van de positie van slachtoffers en het slachtofferbeleid. Hierbij wordt primair gekeken naar de Nederlandse situatie, maar ook internationale aspecten komen aan bod.

Slachtoffers: Onderzoek, beleid en praktijk is bedoeld voor zowel wetenschap, onderzoek, praktijk en onderwijs. De titel kenmerkt zich door het interdisciplinaire karakter, waardoor het zowel als hand- en leerboek gebruikt kan worden.