AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming

Wolters Kluwer en de AVG

Om de persoonlijke gegevens van personen en klanten in de Europese Unie te beschermen en de steeds veranderende technologie bij te houden, is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) (ook bekend als GDPR: General Data Protection Regulation) per 25 mei 2018 in werking getreden. De AVG heeft invloed op elke organisatie, die persoonlijke gegevens van individuen in de Europese Unie opslaat of verwerkt. De AVG heeft tot doel de rechten van personen op hun persoonlijke gegevens te versterken en creëert een geharmoniseerde norm voor de bescherming van persoonsgegevens.

In overeenstemming met de bedrijfswaarden en bedrijfsprincipes van Wolters Kluwer vormt ook dataprivacy de kern van onze benadering van de AVG. Wij begrijpen het belang van dataprivacy standaarden voor onze klanten volledig en wij erkennen de verplichtingen die gelden voor het beheren, opslaan en verwerken van persoonlijke gegevens.

Als vertrouwde partner voor professionals, willen wij dat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat hun persoonlijke gegevens worden beschermd. Het Wolters Kluwer Corporate Privacy Office heeft een cross-functioneel AVG-programma voor bedrijven opgezet. Wij hebben de gegevensprocessen (beleidsregels, normen en documentatie) en werkwijzen binnen ons hele bedrijf beoordeeld en geïmplementeerd om persoonsgegevens te beschermen. Wij hebben onze medewerkers getraind in hun verantwoordelijkheden en nieuwe manieren van werken met betrekking tot AVG; wij werken samen met externe partijen en leveranciers om ervoor te zorgen dat deze worden nageleefd; wij hebben klantcontracten beoordeeld en blijven samenwerken met onze klanten om hen te helpen ondersteunen.

Bij Wolters Kluwer streven wij ernaar de persoonlijke gegevens van onze klanten te beschermen. Wij komen deze belofte na door er naar te streven informatie veilig te bewaren en de rechten van individuen te respecteren, om diens persoonlijke gegevens te beschermen en om uw toezeggingen aan uw klanten te ondersteunen.

Neem voor meer informatie over hoe Wolters Kluwer uw persoonlijke gegevens beheert, contact op met privacyoffice@wolterskluwer.com. Voor specifieke vragen over hoe Wolters Kluwer Nederland BV uw persoonlijke gegevens beheert, kunt u contact opnemen met privacy-NL@wolterskluwer.com.

Voor meer informatie omtrent onze AVG-producten verwijzen wij u naar onze AVG pagina, voor overige AVG-informatie verwijzen wij hiernaar toe.