Heb jij juridische kennis van en ervaring met het omgevingsrecht (o.a. ruimtelijke ordening, milieu en bouwen)? Ben je analytisch sterk? Weet je wat er speelt bij gemeenten en waar gemeenteambtenaren in hun dagelijkse praktijk tegen aan lopen? Ben je in staat gemeenten over het omgevingsrecht te adviseren en ze mee te nemen richting de nieuwe Omgevingswet? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over Schulinck

Wij adviseren gemeenten in Nederland over onder het omgevingsrecht en het sociaal domein. Opinies, nieuws en toegepaste juridische kennisproducten worden toegankelijk gemaakt in de vorm van online kennisbanken, nieuwsbrieven, websites, boeken, trainingen en opleidingen. Bij ons staat het samenspel met de klant voorop. Door de unieke combinatie van rijke juridische ervaring, vernieuwingsgezindheid en betrouwbaarheid ontstaat een toonaangevende aanpak binnen de gemeentelijke overheid. Wij streven er altijd naar onze omgeving te blijven inspireren met producten en diensten waarmee uiteenlopende klanten eenvoudiger en doeltreffender kunnen werken.

Wat ga je doen?

 • Je schrijft juridische teksten die gemeenten kunnen gebruiken bij hun dagelijkse werkzaamheden;
 • Je bent in staat juridische vraagstukken van gemeenten op het gebied van het omgevingsrecht (en aanverwante regelgeving) correct te beantwoorden en gemeenten te adviseren;
 • Je signaleert relevante ontwikkelingen rondom het omgevingsrecht en vertaalt deze naar praktijkgerichte informatie voor onze klanten (denk aan wetswijzigingen, jurisprudentie, et cetera).

Wie ben jij?

Om te kunnen slagen in de rol heb je een universitair diploma nodig, bij voorkeur richting Nederlands recht of een vergelijkbare opleiding. Daarnaast heb je uitgebreide kennis van het omgevingsrecht. Ook heb je leiderschapskwaliteiten.

In deze functie ben je in staat jouw kennis helder en voor een breed publiek in begrijpelijke taal neer te zetten. Dat wil zeggen, je schrijft gemakkelijk en to the point. Vanzelfsprekend ben je geïnteresseerd in de laatste wetsontwikkelingen, ben je nauwkeurig en kun je snel structuur aanbrengen in (grote hoeveelheden) juridische informatie.
Je bent klantgericht en proactief, zo kom je met nieuwe ideeën en innovatievoorstellen.

Wat bieden wij?

Wij zijn een beursgenoteerd bedrijf en een financieel gezonde organisatie met sterke producten en mooie diensten. Ruim 80% van onze omzet komt inmiddels uit digitale producten en oplossingen en deze ontwikkeling gaat verder! Je werkt in een professioneel team, waarbij een goede sfeer en collegialiteit centraal staan. Als professional ben je een onderdeel van dit team, deel je kennis en ervaring en help je elkaar om actueel en scherp te blijven. Wolters Kluwer is altijd op zoek naar goede mensen zoals jij. Hier investeren we ook in. Ons doel is een samenwerking op lange termijn, zowel met onze medewerkers alsook met onze klanten.

We zijn er trots op om voor het vierde jaar op rij erkend te worden als Top Employer in Nederland. Ben je nieuwsgierig waarom? We gaan graag met je in gesprek om je hier meer over te vertellen!

Je standplaats is Venlo. Je maakt onderdeel uit van een gedreven team van collega’s en bent onderdeel van de Segmenten divisie.
Voor meer informatie over deze divisie en Wolters Kluwer, check onze website: wolterskluwer.nl/werkenbij/ontmoet-ons/segmenten

Naast een goed salaris bieden wij jou:

 • Een 32- tot 36-urige werkweek;
 • Een interessante winstdelingsregeling;
 • Een laptop van de zaak;
 • Een mooie bijdrage aan je pensioen (als werkgever leggen wij 2/3 in);
 • Goede mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en groei, zowel in Nederland als in het buitenland;
 • Een baan met uitzicht op een vast dienstverband.

Daarnaast organiseren wij een jaarlijkse sportdag, een knallend eindejaarsfeest, krijg je bij ons gratis fruit en vooral veel werkplezier met leuke en professionele collega’s!

Wij zijn er trots op om voor het vierde jaar op rij erkend te worden als Top Employer in Nederland. Ben je nieuwsgierig waarom? Wij gaan graag met je in gesprek om je hier meer over te vertellen!

De standplaats voor deze functie is Venlo.

Contact

Voor vragen over de vacature en het recruitmentproces kun je contact opnemen met Jorik de Graaf, Corporate Recruiter. Telefonisch 06-1039 1717 of per e-mail recruitment-NL@wolterskluwer.com.

Sollicitatieproces

 • Sollicitatie via WoltersKluwer.nl
 • Screening van je CV en motivatie
 • Interview met recruitment
 • Persoonlijk interview met managers
 • Feedback
 • Check op referenties, diploma’s en assessment
 • Aanbieding en indiensttreding
 • Welkom!