Nieuws Blog

Uitwerking aanvullende compensatieregelingen naar de Tweede Kamer
1 november 2021
Staatssecretaris Van Huffelen van Financiën stuurt vandaag voorstellen voor de nadere uitwerking van drie aanvullende regelingen naar de Tweede Kamer. …
Participatiewet, Schuldhulpverlening

Blog: De huidige aanpak van de stikstofproblematiek: een gemiste kans!
23 juli 2020
Als gevolg van de PAS-uitspraken kwam de vergunningverlening voor activiteiten die stikstofdepositie veroorzaken abrupt tot stilstand. ‘Nederland gaat op slot’ …
Omgevingsrecht

Blog: Gezondheid in de leefomgeving; laten we het concreet maken!
9 juli 2020
In de Omgevingswet is een veilige en gezonde leefomgeving opgenomen als één van de hoofddoelen. Daarmee legt de wet een …
Omgevingsrecht

Blog – Gemeenten en warmtetransitie
16 juli 2019
De rol van aardgas neemt af in de toekomst. Gemeenten moeten uiterlijk eind 2021 een transitievisie warmte vaststellen. Hierin is een …
Omgevingsrecht

Blog – PAS op de plaats. En nu?
17 juni 2019
Op 29 mei jl. verschenen de langverwachte uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling) …
Omgevingsrecht

Blog – Werkt u als vergunningverlener al Omgevingswet-proof?!?
7 juni 2019
Als u in google intypt “Werkt u al Omgevingswet-proof?” krijgt u ongeveer 42.700 resultaten in 0,30 seconden met resultaten als: Checklist voor …
Omgevingsrecht

Blog- Grote wijzigingen gemeentelijk bouw- en woningtoezicht ophanden: Wet kwaliteitsborging voor het bouwen is een feit
5 juni 2019
De gemeentelijke afdelingen bouw- en woningtoezicht toetsen niet meer bij vergunningverlening het papieren bouwplan aan de bouwtechnische voorschriften. Een private kwaliteitsborger …
Omgevingsrecht

Blog – Bestuursakkoord: nieuwe gemeentelijke rol onder stelsel van kwaliteitsborging
18 april 2019
Minister Ollongren heeft op 17 januari 2019 met de VNG een bestuursakkoord gesloten over de invoering van het stelsel van …
Omgevingsrecht

Blog – Digitale ethiek
22 maart 2019
Eind vorig jaar heeft analysebureau Gartner, bekend van grafieken over de aandeelhouderswaarde van disruptieve technologieën, voorspeld dat digital ethics en …
Omgevingsrecht

Blog – Circulair inkopen & bouwen – van waarom naar hoe!
22 maart 2019
De overheid heeft tot doel gesteld om in 2050 een 100% circulaire economie te hebben. Voor (lokale) overheden betekent dat …
Omgevingsrecht

Blog – Kritische vragen Eerste Kamer bij wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor het bouwen
21 februari 2019
Op 8 maart 2019 heeft de Eerste Kamer kritische vragen gesteld aan minister Ollongren over het wetsvoorstel Wet kwaliteitsborging voor …
Omgevingsrecht