Gratis proberen
De online kennisbank voor gemeenten Schulinck Inburgering helpt u inhoudelijk en praktisch bij de uitvoering van deze wet. Met wetteksten, jurisprudentie en complementaire informatie.

Schulinck Inburgering biedt essentiële praktijkinformatie waaraan het gemeentelijk beleid toegevoegd kan worden. Bovendien staat alle relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie overzichtelijk op één plek. Daarnaast bevat de online kennisbank praktische informatie, zoals handreikingen, factsheets en handige schema’s (bijvoorbeeld over de normbedragen). Al deze informatie op één plek helpt uw medewerkers bij het zorgvuldig en snel uitvoeren van de Wet inburgering. Komt u er niet uit, raadpleeg dan onze juridische helpdesk.

De voordelen van Schulinck Inburgering

 • Alle informatie op één plek: overzichtelijk en het verkleint de kans op fouten;
 • Praktische ondersteuning dankzij handreikingen, stappenplannen en beslisbomen;
 • Toegang tot onze juridische helpdesk: binnen 48 uur een antwoord op uw vraag met betrekking tot (de Wet) inburgering.

Wat u kunt vinden in Schulinck Inburgering

Statushouders en gezinsmigranten zijn op grond van de Wet inburgering verplicht om binnen drie jaar in te burgeren. Als gemeente heeft u een belangrijke rol hierin. In 2022 krijgt u zelfs (weer) de regie. Om de juiste ondersteuning en begeleiding te kunnen bieden, hebben uw medewerkers een actueel overzicht van relevante juridische en praktische informatie nodig. Dat is precies wat Schulinck Inburgering u biedt.

Dit mag u verwachten:

 • Inburgeringsbeleid 2022: laatste ontwikkelingen en overzicht van wat voor u verandert;
 • Wet inburgering, parlementaire geschiedenis en actuele jurisprudentie;
 • Aanvullende wetteksten zoals Awb en Vreemdelingenwet 2000;
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijk inburgeringsbeleid;
 • Belangrijke verzamelbrieven van het ministerie van SZW;
 • Uitleg van relevante onderwerpen, gericht op gemeentelijke praktijk;
 • Handreikingen voor opstellen, uitvoeren en bijstellen beleidsregels;
 • Relevante rapporten, onderzoeken en nieuwsberichten op het gebied van inburgering.

Zo werkt Schulinck Inburgering

Het zoeken binnen de online kennisbank is eenvoudig. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over de specifieke maatschappelijke begeleiding die u aan asielmigranten en hun gezinsleden hoort te bieden? Het intypen van één of twee zoekwoorden is voldoende om een overzicht te krijgen van relevante (juridische) informatie. Ook vindt u er uitleg over het participatieverklaringstraject en het afgeven van juridisch juiste beschikkingen.

Onze experts werken de landelijke wet- en regelgeving continu bij. De actualiteit en kwaliteit van de informatie over inburgering zijn dan ook gegarandeerd. Heeft uw gemeente nieuw beleid, dan kunt u dat zelf doorvoeren in de online kennisbank of aan ons uitbesteden.

Schulinck juridische helpdesk

Heeft u een vraag over (de uitvoering van) de Wet inburgering? Of een complexe casus waar boetes, vrijstellingen of het overgangsrecht centraal staan? Met een abonnement op Schulinck Inburgering kunt u direct contact opnemen met onze juridische helpdesk. U krijgt binnen twee werkdagen antwoord op uw specifieke vraag.

Juridisch advies inburgering

Wij kunnen u ook juridisch adviseren. Onze vakredacteuren hebben ruime ervaring met het vakkundig opstellen en beoordelen van uw beleidsplan, beleidsregels en besluiten op het gebied van Inburgering. Ook kunnen zij u adviseren op casusniveau, inzake bezwaar- en beroepschriften en uw huidige beschikkingen (of ze juridisch correct zijn). Neem voor meer informatie contact op met Erik Boersma of 077-3902644.

Wat is Schulinck Inburgering?

Schulinck Inburgering is een online kennisbank voor praktische en juridische informatie over de inburgering, waar uw gemeentelijk beleid integraal deel van uitmaakt. Zo heeft u alle informatie over de inburgering direct bij de hand.

Voor wie is Schulinck Inburgering bestemd?

De online kennisbank is bestemd voor medewerkers van een gemeente, zoals beleids- en kwaliteitsmedewerkers, casemanagers VTH en afdelingshoofden, (vergunningverlening, toezicht & handhaving),juristen bezwaar en beroep en bestuurders.

Welke onderwerpen zijn opgenomen in Schulinck Inburgering?

In de online kennisbank wordt het beleid van uw gemeente opgenomen in de landelijke wet- en regelgeving. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid uw gemeentelijk beleid op te nemen in deze online kennisbank. De combinatie van actuele juridische en praktische informatie maakt Schulinck Inburgering tot de meest complete kennisbron op dit gebied. De online kennisbank wordt volledig voorbereid op de komst van de Inburgering met alle daarin opgenomen wetten.

Daarnaast maakt een inhoudelijke juridische helpdesk onderdeel uit van uw abonnement. Alle inhoudelijke vragen die u heeft in uw dagelijkse werk en die u niet zelf kunt beantwoorden, kunt u voorleggen aan ons team van experts en wij zorgen dat u binnen 48 uur een antwoord krijgt. Schulinck Inburgering is vanaf vandaag uw onmisbare tool voor uw dagelijkse werkzaamheden!

Welke informatie biedt Schulinck Inburgering in relatie tot de wijzigingen in de Wet inburgering?

De online kennisbank volgt de veranderingen binnen de inburgering op de voet. Alle nieuwe wettelijke verantwoordelijkheden wordt door onze juridische afdeling direct verwerkt.

Ik wil graag een onderwerp toevoegen in Schulinck Inburgering, kan dat?

Heeft u al een abonnement op Schulinck Inburgering, neem dan contact op met uw persoonlijke contactpersoon op onze Juridische Helpdesk, hij/zij helpt u graag verder. Heeft u nog geen abonnement dan kunt u bellen naar 077 475 8018 of mailen naar administratie@schulinck.nl

Wat zijn de kosten van Schulinck Inburgering?

Dit is afhankelijk van het aantal gebruikers of inwoners van uw gemeente. Neem hiervoor contact op met de account manager van de regio waarin u werkzaam bent.

Kan ik een gratis demonstratie krijgen?

Onze accountmanagers komen u graag een vrijblijvende presentatie geven over de inhoud en functionaliteiten van Schulinck Inburgering, alsook onze bijbehorende dienstverlening. Neem vandaag nog contact op met één van onze accountmanagers.

Kan ik Schulinck Inburgering uitproberen?

Wij vertellen u graag meer over de inhoud en functionaliteiten, alsook onze bijbehorende dienstverlening. Indien u tot de doelgroep behoort, bestaat de mogelijkheid om een proefabonnement te nemen op Schulinck Inburgering.

Moet ik software installeren voor Schulinck Inburgering?

Nee, Schulinck Inburgering is een online applicatie. U heeft dus geen aparte software nodig, slechts een computer met internetverbinding en Microsoft Internet Explorer versie 9 of hoger. U krijgt toegang tot de online kennisbank via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem vandaag nog contact op met één van de accountmanagers.

Schulinck Inburgering zelf ervaren? Neem contact met ons op en vraag een gratis demo aan
Onze accountmanagers vertellen u graag meer over de mogelijkheden en kunnen u een gratis demonstratie geven. Behoort u tot de doelgroep, dan is een proefabonnement mogelijk.

Uitbreiding van uw abonnement

Wanneer u al een abonnement op één van onze online kennisbanken heeft, dan kunt u dit uitbreiden met ‘Schulinck Onderhoud Gemeentelijk Beleid’ en/of met ‘Schulinck werkinstructies’. Onze accountmanagers vertellen u er graag meer over.

Gratis proberen