Op donderdag 4 februari geeft onze juridisch specialist Christel Califano, een gratis (online) webinar. Dit webinar gaat over de afbakening tussen de Wmo en de Wet langdurige zorg (hierna Wlz).

Waar gaat het webinar over?

Gemeenten hoeven geen ondersteuning op grond van de Wmo toe te kennen als cliënten die hulp op basis van een andere wet kunnen krijgen. De vraag wanneer bepaalde hulp onder de Wmo valt en wanneer de Wlz hulp biedt, kan complex zijn. We krijgen daar ook veel vragen over via onze juridische helpdesk.

Tijdens het webinar bespreken we welke ondersteuning onder de Wlz valt en wanneer een cliënt met een Wlz-indicatie in aanmerking kan komen voor een maatwerkvoorziening op grond van de Wmo. Na het volgen van dit webinar kunt u inschatten of een hulpvraag onder de Wmo thuishoort of de Wlz aan zet is.

Aanmelden Webinar

Het webinar wordt uitgezonden via onze samenwerkingspartner Online Seminar. Om het webinar te volgen moet u daarom een account aanmaken bij Online Seminar. Registreren en aanmelden kan via deze link. Als u al een keer eerder een webinar heeft gevolgd van ons bij Online Seminar, moet u dit keer een nieuw account aanmaken met een andere gebruikersnaam dan uw emailadres.

Vragen over het aanmelden?

Mail dan: service@onlineseminar.nl of bel 020-8457405.

Wanneer:                         4 februari 2021 om 13.00 uur
Hoe lang duurt het:        +/- 30 minuten
Presentator:                     Christel Califano

Deelname is gratis.