Schulinck E-diensten (voorheen Liaan) is door de VNG gevraagd om onze applicaties uiterlijk begin april gereed te maken voor gemeenten zodat zij hun Tozo aanmeldingen en daaruit voortvloeiende aanvragen zo efficiënt mogelijk kunnen verwerken.

Schulinck E-diensten is vanaf het moment dat de regeling in beeld is gekomen met haar klanten in contact gekomen om te kijken naar de mogelijkheden van ondersteuning. Dit heeft direct geresulteerd in een elektronisch aanmeldingsformulier waarvan verschillende klanten gebruik maken.

Na het bekend worden van de definitieve inhoud van de regeling is de inhoud van het elektronisch aanmeldingsformulier hier direct op aangepast. Op dit moment gebruiken 2 van onze klanten het Tozo aanmeldingsformulier. De andere klanten zullen snel volgen.

Wij hebben een voorbeeld aanmeldingsformulier zoals dit bij één van onze klanten in gebruik is. Dit formulier kan zonder risico ingevuld en verzonden worden (het draait volledig in een testomgeving).

Het aanvraagformulier is beschikbaar achter DigiD. Dit maakt het mogelijk om gebruik te maken van prefill en biedt de mogelijkheid tot digitale ondertekening van aanvrager en eventuele partner.

Wij streven naar verregaande automatisering, maar in praktijk zijn nog niet al onze klanten daaraan toe. We bieden het aanvraagformulier daarom schaalbaar aan:

  • (XS) Alleen aanvragen (deze versie is op hele korte termijn, een of twee dagen te realiseren)
  • (S) Aanvragen + verwerken tot werkproces in de achterliggende uitkeringsapplicatie
  • (M) Aanvragen + direct beschikken + verwerken tot werkproces in de achterliggende uitkeringsapplicatie
  • (L) Aanvragen + direct beschikken + verwerken tot werkproces in de achterliggende uitkeringsapplicatie + verwerken tot betaling in de achterliggende uitkeringsapplicatie

Met deze aanpak proberen wij u en uw gemeentelijke organisatie in deze Corona tijd zoveel als mogelijk te ontlasten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze salesmanager Marcel Rem.