Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?
Ik ben in 2015 afgestudeerd, maar werkte al sinds 2013 naast mijn studie bij onder andere een thuiszorgorganisatie. Daar heb ik de zorg – en dus de Wmo – in de praktijk gezien. Na mijn afstuderen werkte ik bij de immigratiedienst en verschillende gemeenten. Het werk bij gemeenten was erg leuk en praktisch, maar ik merkte wel dat er een spanningsveld was tussen het praktische en het juridisch juiste, waarbij bij veel gemeenten het praktische de overhand heeft. In 2019 werd ik benaderd door Wolters Kluwer en wat mij met name aansprak in de functie die ik nu heb, is dat ik vanuit de juridische kant mensen in de praktijk kan helpen. Die combinatie maakt mijn werk heel boeiend.
Wat zijn jouw taken?
Met mijn collega’s houd ik de kennisbank up to date, we volgen het nieuws en de jurisprudentie, beantwoorden vragen van gemeenten, helpen gemeenten met bezwaar- en beroepzaken en we toetsen gemeentelijk beleid.
Wat vind je het meest interessant in je werk?
Bij het beantwoorden van vragen op de helpdesk merk ik echt dat het praktische en het juridische bij elkaar komen en ik haal er veel voldoening uit om de gemeenten te ondersteunen bij het juridisch benaderen van een praktische casus. Ik vind het belangrijk dat gemeenten de juridisch juiste informatie hebben, maar ook dat de vertaling naar het praktische goed gaat. Daarin wil ik de gemeenten graag adviseren. Wat ik heel leuk vind, is wanneer dezelfde ambtenaren later aankloppen bij de helpdesk met een andere vraag, en terugkomen op het goede advies dat ze eerder hebben gekregen. Heel fijn om te merken dat gemeenten onze adviezen ter harte nemen en dat ze ermee verder kunnen.
Welke speerpunten hebben jullie als team voor de komende tijd?
Door de coronacrisis heeft digitalisering een enorme impuls gekregen. We zijn bijvoorbeeld bezig met het ontwikkelen van online beslisbomen in onze kennisbanken en webinars.
Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?
Je kunt echt het verschil maken voor de klant. Niet alleen op het gebied van een enkele casus, maar ook in een grotere context, wanneer je bijvoorbeeld een gemeente hebt geholpen bij het aanpassen van het gemeentelijk beleid of hebt geadviseerd bij een groot vraagstuk dat daardoor is opgelost. Verder zijn mijn collega’s ontzettend leuk: ik heb een paar heel goede vrienden gekregen via het werk.
Wat doe je in je vrije tijd?
Ik zing en lees graag en ik ben dol op de natuur. Ik heb een moestuin waarin ik graag werk en heb sinds de quarantaine twee ontzettend leuke katten.