Ouders worden opgeroepen hun kinderen vanaf maandag 16 maart thuis te houden van opvang en school, in elk geval tot en met 6 april aanstaande. Dit is vandaag aangekondigd door minister Bruins voor Medische Zorg en minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs.

Voor kinderen van ouders in cruciale beroepen is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten.

Ga naar de site van de rijksoverheid voor het volledige bericht. U kunt hier ook de lijst met cruciale beroepsgroepen vinden.

Coördinatie gemeenten

Gemeenten worden gevraagd deze noodopvang 24 uur per dag, 7 dagen per week, voor kinderen van 0 – 14 jaar te gaan coördineren.

Het kabinet is in gesprek met de VNG over welke hulp zij hierbij nodig hebben. De ministers roepen burgemeesters en wethouders op nauw betrokken te zijn bij de opvang van kinderen in hun gemeente.

Kinderopvang

Voor ouders geldt nog het volgende wat betreft kinderopvang:

  • Schrijf uw kind niet uit bij uw kinderopvangorganisatie of BSO, wel afmelden als u er tijdelijk geen gebruik van maakt
  • Betaal de factuur voor opvang zoals u dat altijd doet
  • Pas niets aan bij de belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag, zo houdt u uw recht op opvang en de toeslag.

Meer informatie

Voor actuele informatie verwijzen we u ook naar de website van de rijksoverheid, die rubrieken met veelgestelde vragen bevat over onderwijs en kinderopvang: