Wat is jouw achtergrond in de vakgebieden Jeugd en Wmo?

Jeugdrecht is altijd mijn passie geweest, omdat ik graag een maatschappelijke bijdrage wil leveren en kinderen – toch een kwetsbare groep burgers – rechtsbescherming wil bieden. In mijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg lag het accent dan ook al op Familie- en Jeugdrecht. Na mijn studie kwam ik bij een rechtbank terecht in een team Familie- en Jeugdrecht, waar ik te maken kreeg met onder andere echtscheidingen, alimentatiekwesties en omgangsregelingen. Ik kreeg daar al snel een coördinerende functie op het gebied van jeugdrecht. Na een jaar of zes maakte ik de overstap naar Wolters Kluwer, waar ik in vijfeneenhalf jaar eerst senior redacteur, vervolgens eindredacteur en daarna hoofdredacteur werd.

Waarom vind je met name Jeugdrecht juridisch zo interessant?

Bij het Jeugdrecht komen verschillende rechtsgebieden samen: civiel recht, bestuursrecht, internationaal recht, maar ook bijvoorbeeld privacy wetgeving. Nu ik hoofdredacteur ben sta ik iets verder van de inhoud af. Ik blijf cursussen geven en opinies schrijven en zit ik naast mijn werk in de klachtencommissie van de Raad voor de Kinderbescherming en een klachtencommissie van een gecertificeerde instelling, om juridisch goed op de hoogte te blijven.

Welke veranderingen heb je gezien de afgelopen jaren in jouw vakgebied?

De gemeenten zijn pas in 2015 verantwoordelijk geworden voor jeugdhulp en daarmee hebben ze een ingewikkelde taak gekregen. Je ziet dat er getransformeerd wordt, maar er zijn nog wat slagen te slaan. Ook worstelen gemeenten met beperkte budgetten. Dat is ook zo bij de Wmo. Gemeenten zoeken daarom naar mogelijkheden om de budgetten optimaal in te zetten en hun wettelijke taken goed uit te voeren. Daarbij willen mijn team en ik ze graag helpen.

Heb je speerpunten voor komend jaar? Wat wil je graag bereiken voor onze gemeenteklanten?

We zijn ons steeds meer bewust dat gemeenten veel hebben aan praktische informatie. Die informatie willen we ze natuurlijk juridisch correct leveren en dat blijft nummer één, maar gemeenten moeten daarmee ook direct uit de voeten kunnen. We streven ernaar om alles nóg toegankelijker te brengen en om vooral ook de praktische vertaalslag te blijven maken. Niet alleen voor de juristen binnen de gemeenten, maar voor alle medewerkers die van onze producten gebruik maken.

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?

Het werk bij Wolters Kluwer is heel divers, waardoor je verschillende vaardigheden benut. Wolters Kluwer is – anders dan de rechtbank waar ik voorheen werkte – weliswaar een commercieel bedrijf, maar we vinden het heel belangrijk om de beste te zijn op ons gebied: kwaliteit heeft prioriteit. Er is ruimte voor juridisch onderzoek en we sparren volop met elkaar. En niet te vergeten: we leveren met ons werk ook een maatschappelijke bijdrage.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik breng veel tijd door met mijn gezin en met mijn familie en vrienden en ik heb een passie voor reizen.

Bekijk mijn profiel