De inwerkingtreding van het wetsvoorstel Breed Offensief komt eindelijk in zicht. Wat wijzigt er en wat betekent dat voor mijn dagelijkse werk?

Niveau Verdieping
Uitvoering Eendaagse opleiding
Datum(s)
Docent(en) Kim Brummans, Maartje Smeets
Bestemd voor
 • Consulenten
 • Beleidsmedewerkers
 • Kwaliteitsmedewerkers

Opleiding Het wetsvoorstel Breed Offensief

Het wetsvoorstel Breed Offensief is al een lange tijd in de maak. De inwerkingtreding is al vaak uitgesteld. De datum van inwerkingtreding kan per onderdeel verschillend zijn. De algemene ingangsdatum is 1 juli 2023.

Welke wijzigingen brengt het wetsvoorstel met zich mee? Welke zijn al in werking getreden? En wanneer treden de overige wijzigingen in werking?

Dit wordt allemaal duidelijk in deze 1-daagse opleiding. Hierbij nemen we de bedoeling en de uitleg van de wetgever mee (Memorie van Toelichting en Handreiking) en kijken we naar de toepassing ervan in de praktijk. 
Na deze dag is duidelijk wat deze wijzigingen voor gevolgen hebben in de praktijk. Door een combinatie van informatie en casussen.

Deze dag brengt overzicht in het oerwoud van het Breed Offensief.

Meer Sociaal Domein opleidingen

Wilt u meer informatie over een ander onderwerp, gerelateerd aan de Participatiewet? Wij bieden diverse opleidingen aan. Kijk op hiervoor bij al onze opleidingen Participatiewet.

09:00 uur

Ontvangst met koffie en thee

09:30 uur

Aanvang Programma

Ochtend:

 • Doel Breed Offensief
 • Voortgang
 • Wijzigingen
 • Kostendelersnorm
 • Inkomstenvrijlating
 • Uitbreiding verordeningsplicht re-integratieverplichting

 

Middag:

 • Wijzigingen
 • Aanvraagmogelijkheid ondersteuning op maat
 • Uitzondering 4 weken zoektermijn
 • Loonkostensubsidie
 • Financiering
 • Oog op de toekomst

Het is een interactieve lesdag, waarbij theorie en casussen elkaar afwisselen.

Het is mogelijk om voor deze dag zelf casuïstiek in te brengen. U kunt cases tot 10 werkdagen voor de cursus mailen naar schulinck.opleidingen@wolterskluwer.com. Als het programma dit toelaat, komen de cases aan de orde tijdens de dag.

Rond 10.45 uur en 14.45 uur is er een pauze van 15 minuten.
De lunch vindt plaats van 12.30 uur - 13.30 uur.

16:30 uur

Einde programma

Na deze dag:

 • bent u op de hoogte van alle wijzigingen
 • weet u wanneer deze inwerkingtreden
 • weet u wat de gevolgen zijn in de praktijk
 • weet u wat voor stappen er binnen de gemeente moeten worden gezet om in lijn te zijn met de wet

mr. Kim Brummans

Al vanaf het begin van de inwerkingtreding van de Participatiewet werk ik met de wet. Ik ken daardoor de wijzigingen die zijn gekomen vanuit de Wwb. Maar ook de ontwikkelingen die de afgelopen jaren hebben gespeeld. In 2020 heb ik de overstap gemaakt van klantmanager/beleidsadviseur bij gemeenten naar vakredacteur bij Wolters Kluwer Schulinck. Als vakredacteur bij Schulinck schrijven wij de kennisbank, houden wij de ontwikkelingen bij en schrijven we opinies en annotaties. En misschien wel ons belangrijkste onderdeel van het werk is onze juridische helpdesk. Daar beantwoorden wij de vragen die van jullie, onze klanten, komen.

Naast deze taken verzorg ik ook geregeld webinars en opleidingen. Hierbij maak ik dankbaar gebruik van mijn praktijkervaring als klantmanager Werk en Inkomen en later beleidsadviseur. Omdat ik bij een adviesbureau werkte, heb ik ervaring op kunnen doen bij meerdere gemeenten. Ik zorg dus niet alleen voor juridisch correcte informatie, maar denk ook mee vanuit de praktijk. Mijn insteek is om te denken in mogelijkheden.

In mijn vrije tijd sport ik graag, want bewegen doet goed na een dag achter de computer zitten. Daarnaast probeer ik altijd gezond te eten. Maar lekker uiteten gaan komt ook regelmatig voor. En met een filmpje pakken, de hond wandelen, reizen en city trips, terrasje, Netflix enz. kom ik mijn tijd goed door.

mr. Maartje Smeets

Mijn naam is Maartje Smeets. Als juridisch vakredacteur ben ik samen met mijn collega’s binnen Schulinck verantwoordelijk voor de kwaliteit en actualiteit van Schulinck Participatiewet.

Daartoe verzamel en verwerk ik relevante wetgeving, rechtspraak en nieuws. Het blijft een mooie uitdaging om wet- en regelgeving en belangrijke uitspraken in onze online kennisbank Schulinck Participatiewet toegankelijk te maken voor onze klanten.

Verder adviseer ik onze klanten via onze juridische helpdesk. Jarenlang ben ik als advocaat werkzaam geweest in het sociale zekerheidsrecht. Het bieden van kwalitatief goede dienstverlening is voor mij erg belangrijk. Van belang bij het geven van een goed advies is het toetsen van de rechtmatigheid van besluiten en beleid op grond van de Participatiewet, maar ook dat onze klanten een praktische oplossing wordt geboden. Graag behartig ik de belangen van onze klanten, ook in bezwaar- en beroepszaken. Daarnaast schrijf ik annotaties en opiniestukken over actuele onderwerpen.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden. Ik hou van sporten, koken, lekker eten en geniet graag van de natuur, mooie muziek, lezen en vakanties.

Het inschrijfgeld bedraagt per deelnemer € 650,- (exclusief btw).
Dit bedrag is inclusief documentatiemateriaal en catering.

Eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen bij het inschrijfgeld.
Ongeveer twee weken voor aanvang van de cursus ontvangt u van ons een deelnamebevestiging, de routebeschrijving en separaat een factuur.

Mocht u onverhoopt toch verhinderd zijn voor een cursusdag, dan kunt u deze dag altijd inhalen. Het inhalen van een lesdag kost € 110,- (exclusief btw) per dag.