Raad van State moet oordelen over camping Fort Oranje

Omgevingsrecht

Een groep van zeventien recreanten en bewoners wilde met de rechtszaak voorkomen dat er nog stacaravans worden verwijderd, gesloopt of beschadigd.

Ontruiming

In juni nam Zundert het beheer van de probleemcamping over. De gemeente wil de grote camping ontruimen en saneren omdat veel bewoners er in erbarmelijke omstandigheden leven en er veel criminaliteit is. Eind juli werd al een begin gemaakt met de ontruiming die in december afgerond moet zijn. Stacaravans met een waarde van 1000 euro of meer worden opgeslagen, andere stacaravans gesloopt. Uiterlijk 14 september zou de rechtbank bepalen of de ontruiming kan doorgaan.

Voorzieningenrechter niet bevoegd

De voorzieningenrechter liet maandag weten niet bevoegd te zijn om te oordelen over het ingediende verzoek om schorsing van de besluiten van de gemeente Zundert. De besluiten waarover het verzoek om schorsing is gedaan zijn niet zodanig te splitsen dat de voorzieningenrechter over de andere besluiten kan oordelen zonder dat de kans bestaat dat hij zich moet uitlaten over de gestelde overtredingen van de Wet milieubeheer.