Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?

In de zomer van 2021 was ik met vakantie in Noordwijk toen ik via LinkedIn een berichtje ontving van een recruiter van Wolters Kluwer. Die had op mijn cv gezien dat ik jurist Omgevingsrecht ben en vroeg: mag ik je daarover benaderen? Na mijn vakantie heb ik een paar vrijblijvende gesprekken gehad met de recruiter en de manager van team Omgevingsrecht. Ik had op dat moment een drukke en hectische baan bij een gemeente en vroeg me af of de functie bij Wolters Kluwer wel dynamisch genoeg voor mij zou zijn. Je bent hier tenslotte vooral heel inhoudelijk bezig en dat was bij de gemeente heel anders. Ik ben gewoon open en eerlijk geweest over mijn twijfel. Uiteindelijk ben ik toch het sollicitatieproces ingegaan en moest als onderdeel daarvan een schrijftest doen: een prima manier om in het klein te ervaren wat het werk inhoudt. Daarna was ik heel enthousiast. Toen ik de baan kreeg en van start ging was het best even wennen, maar nu ik meedraai met de vaste taken voel ik me steeds meer op mijn plek. Ik schrijf mee aan de kennisbank, houd jurisprudentie bij en ik help bij het beantwoorden van de helpdeskvragen. Omdat ik uit de gemeentewereld kom, zijn die vragen voor mij vaak heel herkenbaar!

Waarom heb je gekozen voor het omgevingsrecht?

Ik ben ooit begonnen als fiscalist. Ik heb fiscaal recht gestudeerd en vervolgens tien jaar lang gewerkt bij een aantal belastingadvieskantoren. Maar dat beviel me niet, ik vond het vak te abstract en het wereldje lag me niet. Ik was er niet gelukkig, maar ik wist niet goed wat dan wel. Ik heb de hulp ingeroepen van een loopbaancoach. Via dat traject ontdekte ik dat ik iets moest gaan doen met ruimtelijke ordening. Ik moest dus opnieuw gaan studeren, maar ik wilde dat wel combineren met mijn baan, want ik kon natuurlijk niet ineens zonder inkomen. Ik heb toen gekozen voor een deeltijd master Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit van Maastricht, waar ik ook fiscaal recht had gestudeerd. Ik leerde daar iemand kennen die bij een Limburgse gemeente werkte. Hij kreeg een nieuwe functie en zijn functie kwam vrij. Om een lang verhaal kort te maken: ik kreeg de baan en mocht me onder andere met planschade gaan bezighouden. In  het omgevingsrecht voelde ik me wel thuis! Toen de betreffende gemeente ging fuseren met een andere gemeente hield mijn werk op, maar kon ik gelukkig bij een andere gemeente aan de slag als Consulent Vergunningen. Door de tijd is deze rol geëvolueerd en werd ik uiteindelijk Jurist Omgevingsrecht binnen mijn team. Ik hield me bezig met bezwaar- en beroepsprocedures en juridische advisering rondom vergunningprocedures, bestemmingsplanprocedures en principeverzoeken.

Wat wil je bereiken voor je gemeenteklanten?

Ik hoop ze te kunnen ontlasten. Gemeenten komen handen tekort. Door mijn werk aan de kennisbank en het beantwoorden van vragen hoop ik ze op weg te helpen in hun werk, zodat ze op die manier gemakkelijker tot oplossingen in ruimtelijke vraagstukken kunnen komen en er zelf niet zo heel veel tijd meer in hoeven te steken. Omgevingsrecht is heel tastbaar, het raakt iedereen.  Dat is het interessante aan omgevingsrecht en daarin wil ik gemeenten ondersteunen.

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer leuk?

Het inhoudelijke werk blijkt heel goed bij mij te passen. Daarnaast heb ik inmiddels wel in de gaten dat Wolters Kluwer een heel fijne werkgever is, die de medewerkers veel vrijheid geeft, cursussen aanbiedt en inbreng op prijs stelt. Het gaat echt om de mens bij Wolters Kluwer.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik speel piano en houd erg van de muziek van Ludovico Einaudi, die de muziek bij de film Intouchables heeft geschreven. Heerlijk om op de piano te spelen.  Verder ga ik graag naar het theater en dan maakt het niet zo heel veel uit of het muziek, toneel, dans of musical is. Ook ga ik graag uit eten met vrienden en familie. Sinds de coronapandemie ben ik ook aan het wandelen geslagen. Tot slot zit ik bij de gemeente Roermond in de bezwarencommissie. Heel leuk om te doen!

Bekijk mijn profiel