Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?

Na mijn studie HBO Rechten wist ik nog niet precies voor welk rechtsgebied ik wilde kiezen en daarom ging ik doorstuderen aan de universiteit van Tilburg, waar ik koos voor de richting Staats- en Bestuursrecht. Eigenlijk ging mijn interesse uit naar mensenrechten, maar de internationale kant daarvan trok me niet zo erg. Tijdens mijn studie vond ik het geweldig dat mijn hoogleraren ingewikkelde materie konden uitleggen in begrijpelijke taal. Dat wilde ik ook wel! Na mijn afstuderen zag ik de functie voor Vakredacteur Omgevingsrecht bij Wolters Kluwer-onderdeel Schulinck. Ik solliciteerde, maar helaas zochten ze iemand met ervaring, een senior, en dat was ik natuurlijk nog niet. Ik ging daarom bij de Belastingdienst werken. Na drie maanden kreeg ik een telefoontje, dat er ruimte was voor een junior vakredacteur. Na een leuk gesprek werd ik aangenomen.

Wat doe je precies en wat vind je daar interessant aan?

Samen met mijn collega’s houd ik de kennisbank Schulinck Omgevingsrecht bij. Ik schrijf inhoudelijke stukken voor gemeenten, zodat ze in de dagelijkse praktijk kunnen werken met het huidige recht en straks de Omgevingswet. Dat betekent ook: het vertalen van complexe materie naar begrijpelijke taal. Precies wat ik op de universiteit zo waardeerde in mijn docenten dus! Omgevingsrecht past goed bij mij, omdat het een groot en complex gebied is en daardoor veel uitdaging heeft. Met de komst van de nieuwe Omgevingswet kan ik meedenken met gemeenten over het implementeren van de wet en dit vertalen naar werkbare oplossingen voor de praktijk in onze kennisbank.

Wat wil je graag bereiken voor onze gemeenteklanten?

Naast het vertalen van complexe materie voor onze klanten wil ik ook graag een vraagbaak zijn voor gemeenten. Ik wil toegankelijk zijn, zodat onze klanten niet terughoudend zijn als ze een vraag hebben. Mochten ze iets niet kunnen vinden in de kennisbank, dan staan we gewoon voor ze klaar!

Welke onderwerpen ga je dit jaar beet pakken op jouw vakgebied?

De nieuwe Omgevingswet komt eraan en dat merken we doordat er steeds meer vragen worden gesteld vanuit de gemeenten. Ik heb inmiddels het overgangsrecht uitgeschreven, zodat gemeenten daar al mee aan de slag kunnen. Daarnaast wil ik mij gaan focussen op het schrijven over andere onderwerpen met betrekking tot de Omgevingswet, zoals energietransitie en gezondheid in het omgevingsplan. Ook wil ik raakvlakken gaan zoeken met mensenrechten, zoals het vastleggen van regels in het omgevingsplan met betrekking tot de toegankelijkheid van gebouwen, waarbij rekening moet worden gehouden met het VN-Gehandicaptenverdrag.

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?

Wolters Kluwer is een groot bedrijf, maar het team Omgevingsrecht is vrij klein. Ik krijg daardoor volop de kans me te ontwikkelen. Ik heb de tijd om complexe vraagstukken uit te werken en kan altijd vragen stellen aan mijn collega’s. Wolters Kluwer plant ook tijd in voor je persoonlijke ontwikkeling. Dat is fijn voor mij én het helpt het bedrijf natuurlijk ook weer verder.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik lees graag, zowel stukken op mijn vakgebied als boeken over onderwerpen die me persoonlijk interesseren. Op dit moment lees ik bijvoorbeeld over het slaapgedrag van baby’s, in de hoop mijn babyzoontje beter te laten slapen. Verder houd ik van borrelen en eten met vrienden, koken, knutselen en documentaires kijken. Ook ga ik graag naar thermaal baden, om heerlijk te ontspannen.

Bekijk mijn profiel