Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen en wat doe je precies?

Aan het begin van mijn carrière werkte ik jarenlang als jurist bij verschillende gemeenten. Eerst als juridisch consultant en later in vaste dienst. Ik kreeg al snel te maken met het omgevingsrecht. Vervolgens stapte ik over naar een vaste baan bij een gemeente waar ik vanuit de afdeling juridische zaken ondersteuning bood aan de afdelingen Milieu en Ruimtelijke Ordening. Later ging ik werken bij een juridisch adviesbureau in Limburg, waar ik mij echt specialiseerde in het omgevingsrecht. In 2016 kwam ik bij Wolters Kluwer terecht in het team Omgevingsrecht. Ik schrijf hier juridische teksten over het omgevingsrecht en de Omgevingswet voor Schulinck Omgevingsrecht. Alles natuurlijk in klare taal. Verder schrijf ik ook opinies over mijn vakgebied. Ik neem daarnaast een stukje coördinatie van de werkzaamheden binnen ons team uit handen van onze manager content Josan van Hoof. En ik denk graag mee over innovatie van onze producten.

Wat zie je voor ontwikkelingen binnen je vakgebied?

Alles staat inmiddels in het teken van de nieuwe Omgevingswet, die per 1 januari 2022 in werking moet treden. De gemeenten zijn zich volop aan het voorbereiden op deze nieuwe wet.

Wat is er interessant aan de nieuwe Omgevingswet?

Mooi aan de nieuwe Omgevingswet is dat het een integrale benadering is van het omgevingsrecht. Er wordt echt meer verbinding gemaakt tussen milieu en ruimtelijke ordening. Die verbinding was er al wel, maar wordt nu zichtbaarder en tastbaarder. Wat ik ook een goede ontwikkeling vind, is de decentralisatie. Daar waar het kan, zijn gemeenten meer aan zet en blijven het rijk en de provincie wat op de achtergrond. Ook de burgerparticipatie vind ik een goede ontwikkeling. De mogelijke valkuilen van een project worden veel meer aan de voorkant besproken om te voorkomen dat er aan de achterkant wordt geprocedeerd. Dat zal nooit helemaal lukken, maar het vertrouwen dat eruit spreekt vind ik mooi.

Wat wil je bereiken voor je klanten?

Wat ik wil bereiken is dat onze gemeenteklanten de nieuwe wet zo gemakkelijk mogelijk kunnen uitvoeren. Als ze alles netjes binnen de termijnen kunnen afhandelen wekt dat ook vertrouwen bij de burgers. Tegelijkertijd helpen wij hen ook met onze helpdesk om ‘de winkel’ open te houden en te adviseren in de lopende procedures. Vanuit Wolters Kluwer wil ik helpen dat mogelijk te maken.

Wat vind je leuk aan het werken bij Wolters Kluwer?

Binnen Wolters Kluwer hebben we een jong team, waarin het leuk werken is. We krijgen binnen het bedrijf veel mogelijkheden en ik voel me echt gewaardeerd. Een goed voorbeeld van die waardering waren de brownies die laatst bij alle medewerkers werden bezorgd. Ook zijn er binnen het bedrijf veel kansen om je te ontwikkelen. Dat kan vakinhoudelijk zijn, maar ook op het gebied van vaardigheden. Daar krijg je ook letterlijk de tijd voor. Dat vind ik bijzonder en leuk.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ook in mijn vrije tijd ben ik nog met mijn vak bezig. Ik ben docent aan de Open juridische hogeschool, waar ik vakken als Vergunningentoezicht en -handhaving  geef en meewerk aan de ontwikkeling van een cursus Omgevingsrecht. Verder wandel ik graag met de hond, doe ik kaartspelletjes met mijn kinderen en speel ik potjes tafeltennis met mijn zoon.

Bekijk mijn profiel