Infrastructuur verbeteren

Ook wanneer een taxi wordt besteld of een auto wordt gehuurd, zal dit een elektrische variant moeten zijn. Verder beloven de bedrijven werk te maken van het inrichten van infrastructuur zoals het plaatsen van voldoende laadpalen. Voorts zullen medewerkers actief worden ingelicht over de mogelijkheden van elektrisch rijden, waarbij ook de kosten van de overstap van een benzine of dieselauto naar een elektrisch model naar beneden worden gebracht.

Mobiliteitsinitiatief EV100

De firma’s hebben de afspraken vastgelegd in mobiliteitsinitiatief EV100. Volgens de oprichters is het vooralsnog het enige zakelijke initiatief dat het rijden met elektrische voertuigen stimuleert. Ze benadrukken dat de helft van de auto’s op de wegen in bezit zijn van bedrijven.

,,Het is zaak om van elektrische rijden de nieuwe standaard te maken”, zo klinkt het. De tien initiatiefnemers menen dat de transportsector nog altijd de sterkst groeiende vervuiler is. Om de boel echt in beweging te krijgen moet er fors meer vraag komen naar elektrische auto’s.

De extra vraag leidt mogelijk weer tot lagere kosten voor automakers om elektrische auto’s in de markt te zetten, omdat ze op grotere schaal kunnen produceren. De collectieve inkoopkracht wordt ook door de initiatiefnemers van EV100 benadrukt.