Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?

Tijdens mijn studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Maastricht en mijn master Staats- en Bestuursrecht liep ik stage bij verschillende gemeenten. Eenmaal afgestudeerd werkte ik een jaartje bij een notariskantoor, maar dat paste niet bij mij. Via een bureau werkte ik vervolgens bij verschillende gemeenten op het gebied van onder andere bezwaarafhandeling en ook in de planschade: de planschade motiveren en uitrekenen met de hulp van de taxateur. Hiervan werd dan een planschade-advies gemaakt voor de klant. Heel leuk, maar ik zocht meer verdieping. Er zat namelijk veel herhaling in het werk. Toen ik werd benaderd door een recruiter van Wolters Kluwer hoefde ik niet lang na te denken. Ik solliciteerde en nu zit ik hier!

Waarom ben jij juist in het omgevingsrecht terecht gekomen?

Ik was natuurlijk al een beetje richting het omgevingsrecht geduwd door mijn ervaring met planschade, maar ik vind deze vorm van recht ook daadwerkelijk een heel mooi vakgebied. Het leuke aan omgevingsrecht is dat het altijd en overal aanwezig is en dat iedereen er wel een keer mee te maken krijgt.  Bovendien is het heel divers: geen twee zaken zijn hetzelfde. Ik ben dus precies op de juiste plek terecht gekomen.

Welke veranderingen zie je op jouw vakgebied?

De grootste verandering die eraan komt is de komst van de nieuwe Omgevingswet. Eén grote wet moet alle losse wetten op omgevingsgebied gaan vervangen. Dat zal een omslag met zich meebrengen en ik hoor om me heen dat nog niet alle gemeenten goed daarop zijn voorbereid. Natuurlijk staan wij voor ze klaar om ze daarbij te helpen.

Wat zijn de doelen van Team Omgevingswet voor de komende tijd?

We merken dat gemeenten veel vragen hebben, maar dat ze de Helpdesk die bij de online kennisbank Schulinck Omgevingsrecht hoort nog niet altijd goed weten te vinden. Eén van onze doelen voor de komende maanden is om meer bekendheid te geven aan die Helpdesk. Daarnaast proberen we veelgestelde vragen ook te beantwoorden door middel van het schrijven van opiniestukken en nieuwsbrieven. Gemeenten moeten het gevoel hebben dat ze echt op ons kunnen bouwen.

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?

Mijn baan is eigenlijk precies wat ik ervan hoopte: diepgaand, interessant werk en leuke collega’s. Bij een groot bedrijf als Wolters Kluwer zijn de mogelijkheden voor de toekomst ook aantrekkelijk. Een voordeeltje is ook dat ik vlakbij woon, zodat ik weinig reistijd kwijt ben.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik houd van muziek en film, maar ook van fietsen en wandelen in de natuur. Ik ga een paar keer per week naar de sportschool om fit te blijven en spreek graag met vrienden af om iets te gaan drinken. Ook zie ik mijn familie regelmatig.