In een samenwerkingsverband tussen wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijk middenveld en overheid worden alle mogelijke gebruikerswensen meegenomen in de opzet van een nieuw Omgevingsloket. Het projectteam digitalisering (DSO) werkt hierin samen met initiate.nl 

Hackathon (Innovatiesprint)

Het zoeken, selecteren en verdiepen van ideeen gebeurt in een zogenaamde innovatiesprint oftewel, technisch gezegd, een hackathon. De sprint loopt tot 30 juni 2017. 

Innovatiekenners van Initiate.nl organiseren dan tezamen de Hackathon Omgevingswet op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2017.  Een hackathon is een manier om ideeen te zoeken, selecteren en verdiepen.  Doel van deze hackathon is om vier geselecteerde ideeen, challenges, te brengen richting prototype. Het gaat dan om ‘Eerste hulp bij initiatieven:Chatbots’, ‘Slim city’, het crowdcoursen van toezicht en ‘Pokemon Go’. Deze onderwerpen zijn innovatieve DSO’s die door Initiate.nl zijn geselecteerd. 

Deelnemers en partijen 

In de hackathon zitten teams met onder andere developers, hackers, kunstenaars, designers, psychologen en marketeers. 

Initiate.nl organiseert daarnaast ook bijeenkomsten in het land om partijen te inspireren en de (digitale) voortgang te delen door (menselijk) contact.