Brede steun voor ouderenmanifest

Brede steun voor ouderenmanifest

Nieuws
Bewaren in kennisdossier
31 januari 2017

Een coördinerend minister voor ouderenbeleid en het stimuleren van mantelzorg: het zijn enkele speerpunten uit een dinsdag gepubliceerd manifest van maatschappelijke organisaties en politieke partijen. Zij willen daarmee voor elkaar krijgen dat de kwaliteit van leven van ouderen 'weer kan toenemen'.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, directeur Jan Slagter van omroep MAX en directeur Manon Vanderkaa van ouderenorganisatie KBO-PCOB namen vorig jaar het initiatief tot het manifest, dat op internet ondertekend kan worden. De aanleiding was volgens de ChristenUnie de discussie over het 'voltooid leven'.

Volgens Segers zullen de meningen over de plannen rond het voltooid leven voor ouderen blijven verschillen. ,,Maar waar we elkaar politiek en maatschappelijk wel zouden kunnen vinden, is in een inzet voor een samenleving waarin ouderen gezien en gewaardeerd worden.''

Het gezamenlijke manifest voor 'Waardig Ouder Worden' is volgens de CU-leider een manier om daar werk van te maken. De plannen worden onder meer gesteund door het CDA, de SP en meerdere bekende Nederlanders.

Bron: ANP

Reageren