Nieuw: Uitwisseling Werkinstructies met andere gemeenten

Nieuw: Uitwisseling Werkinstructies met andere gemeenten

Module werkinstructies geeft gemeenten de kans van elkaars werkinstructies te leren

Nieuws
Bewaren in kennisdossier
15 oktober 2019

Onlangs is een nieuwe functionaliteit beschikbaar gesteld binnen de online kennisbanken van Schulinck; Gemeenten hebben nu de mogelijkheid om  Werkinstructies uit te wisselen met andere gemeenten. Dit geeft inzichten in hoe andere gemeenten bepaalde werksintructies inzetten en bespaart veel tijd in het opstellen daarvan. Maakt uw gemeente gebruik van een online kennisbank met de aanvullende module Werkinstructies? Dan kunt u via Beleidsuitwisseling nu ook deze instructies van andere gemeenten inzien, naast de al bestaande mogelijkheid om inzage te hebben in ander beleid.

 

Afbeelding

(Let op: de functionaliteit Beleidsuitwisseling en Werkinstructies Uitwisselen is alleen beschikbaar indien u hiervoor de juiste rollen en rechten heeft in Grip op. Het betreft de rollen ‘beleidswijzer‘, ‘inzage beleid andere gemeenten’ en ‘werkinstructies raadplegen’. Contacteer hierover uw applicatiebeheerder)

Beleidsuitwisseling

Indien uw organisatie Gemeentelijke Beleid heeft geïntegreerd in Grip op, kunt u via ‘Mijn Profiel’ instellen dat u dit openstelt voor andere gemeenten. Hiermee krijgt u zelf ook inzage in andere richtlijnen van organisaties die dit ook open hebben gesteld. Bij deze instelling is nu ook ‘Werkinstructies uitwisselen’ toegevoegd, welke u dient aan te vinken om uw werkinstructies inzichtelijk te maken voor anderen én werkinstructies in te zien van anderen.

Inzage in Werkinstructies via Beleidswijzer

Nadat u bovenstaande met één muisklik heeft ingesteld, kunt u werkinstructies inzien van gemeenten die dit ook hebben ingesteld. De werkinstructies zijn te zien via de al bestaande weergave van Beleidsuitwisseling bij de richtlijnpagina’s (via de Beleidswijzer). Hier ziet u, onder uw eigen beleid, ook beleid van anderen onder het kopje ‘Toegankelijk Beleid via beleidsuitwisseling’. Indien daar een een of meer Werkinstructies aan zijn gekoppeld, zijn deze vanaf nu ook zichtbaar. Zie het voorbeeld hieronder.

Afbeelding

screenshot profielinstelling werkinstructies uitwisselen

Afbeelding 1: Voorbeeld eigen beleid met werkinstructie via beleidswijzer + beleidsuitwisseling:

Afbeelding

Afbeelding 1: Voorbeeld eigen beleid met werkinstructie via beleidswijzer + beleidsuitwisseling

Afbeelding 2: Voorbeeld beleid andere gemeente, inclusief bijhorende werkinstructies:

Afbeelding 2: Voorbeeld beleid andere gemeente, inclusief bijhorende werkinstructies

Heeft u vragen over deze functionaliteit of wilt u meer informatie over de module Werkinstructies? Neem dan contact op met uw accountmanager.

 

Reageren