Aantal werknemers met schulden groeit

Aantal werknemers met schulden groeit

Nieuws
Bewaren in kennisdossier
20 juni 2016

Het aantal werknemers met schulden groeit. Steeds meer bedrijven raken betrokken bij de financiële problemen van hun personeel. Zij zijn veel tijd kwijt aan het afhandelen van loonbeslag, of verzoeken tot voorschot op het salaris.

Schulden op de werkvloer brengen kosten en risico’s met zich mee (NIBUD, Schuldhulpverlening in bedrijf, 2012). Werknemers kampen met stress, vallen uit, hebben een hoog ziekteverzuim en een lagere arbeidsproductiviteit.

Werknemers vitaal en veerkrachtig houden
Kunnen bedrijven innovatieve manieren met elkaar en met andere partners bedenken om werknemers vitaler en veerkrachtiger te houden op het moment dat hun schuldpositie tot problemen op de werkvloer leidt? Deze vragen stonden centraal tijdens een bijeenkomst die AWVN op 7 juni organiseerde in samenwerking met Society Impact, de stichting die probeert via het bieden van een platform aan maatschappelijke partijen gezamenlijk problemen op te lossen via de inzet van sociaal ondernemerschap. Werkgevers, bestuurders en maatschappelijk midden gingen tijdens een ‘diner pensant’ in gesprek over nieuwe innovatieve en vooral onorthodoxe oplossingen.

Bron: AWVN

Reageren