Gemeenten willen geld zien van het COA

Gemeenten willen geld zien van het COA

Nieuws
Bewaren in kennisdossier
14 oktober 2016

Verscheidene gemeenten in het noorden van het land willen geld zien van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Ze hebben kosten gemaakt om de komst van asielzoekerscentra voor te bereiden maar de centra komen toch niet omdat de instroom van asielzoekers sterk is afgenomen. Zeker vier Drentse en vier Groningse gemeenten willen compensatie zien, blijkt uit een rondgang door het Dagblad van het Noorden.

In totaal zal het gaan om honderdduizenden euro's. De gemeente De Wolden claimt 200.000 euro. De gemeente Eemsmond denkt aan een bedrag van 120.000 euro en in Zuidhorn wordt gedacht aan een bedrag van 100.000 euro. De gemeente De Marne schat de schade op grofweg 45.000 euro.

Ook de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Meppel en Oldambt willen geld zien maar moeten zich nog buigen over de hoogte van het bedrag. De gemeenten vinden dat de uren die ambtenaren onder meer hebben besteed aan onderzoek en bewonersbijeenkomsten gecompenseerd moeten worden.

Het merendeel wacht wel met het sturen van een nota tot de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het COA en het ministerie van Veiligheid met elkaar om tafel hebben gezeten.

Bron: ANP

Reageren