Kabinet: 6 miljoen voor lespakket gezond eten

Kabinet: 6 miljoen voor lespakket gezond eten

Nieuws
Bewaren in kennisdossier
30 september 2016

Zoveel mogelijk kinderen voedsel laten proeven, ervaren en beleven. Dat wil het kabinet en daarom is vrijdag het project Jong Leren Eten gepresenteerd. De staatssecretarissen Van Dam (EZ) en Van Rijn (VWS) trekken er jaarlijks 5,7 miljoen euro voor uit.

Er is een totaalpakket met projecten voor voedseleducatie samengesteld. Scholen kunnen op de website jonglereneten.nl. zelf kiezen welke projecten zij geschikt en interessant vinden voor hun kinderen. Het gaat om smaak- en kooklessen, groente en fruit in de klas, schooltuinen, bedrijfsbezoeken en voedingslessen die voortaan via één loket worden aangeboden, en wel via de website jonglereneten.nl.

Nederlandse kinderen eten onvoldoende gezond

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse kinderen nu onvoldoende gezond eten: minder dan 1 procent van hen eet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. En minder dan 5 procent de aanbevolen twee stuks fruit per dag. Meer dan één op de tien kinderen tussen de 4 en 20 jaar heeft overgewicht. Bovendien weten veel kinderen niet waar hun eten vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt, wat pure smaak is en hoe zij eten kunnen bereiden en bewaren.

Bron: ANP

Reageren