Grip op Wmo is een volledige online kennisbank en helpt bij het uitvoeren van de Wmo. Speciaal door Schulinck ontwikkeld voor gemeenten. Met Grip op Wmo kunt u essentiële praktijkinformatie combineren met het gemeentelijk beleid. Bovendien staat alle juridische kennis omtrent wet- en regelgeving bij elkaar.

De online kennisbank Grip op Wmo biedt een overzicht van relevante wet- en regelgeving op het gebied van maatschappelijke ondersteuning. Deze wetgeving is gecombineerd met uw beleid en aangevuld met jurisprudentie, actualiteiten en praktische ondersteuning. Al deze informatie op één plek helpt uw medewerkers bij het zorgvuldig en snel uitvoeren van de Wmo 2015. Komt u er niet uit, raadpleeg dan onze juridische helpdesk.

De voordelen van Grip op Wmo

 • Alle informatie op één plek: overzichtelijk en het verkleint de kans op fouten;
 • Praktische ondersteuning en uitleg via handreikingen, factsheets en handige schema’s;
 • Toegang tot juridische helpdesk: voor hulp bij de uitvoering van de Wmo 2015.

Wat u kunt vinden in Grip op Wmo
Als gemeente bent u verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo 2015. De online kennisbank Grip op Wmo helpt u door actuele wet- regelgeving en uw beleid te combineren met praktische informatie. Zo biedt het niet alleen een overzicht van de regels rond het verstrekken een scootmobiel, maar ook inzicht in wat u aanbod moet laten komen in het bijbehorende onderzoek en wat u van uw burgers aan zelfredzaamheid mag verwachten.

Dit kunt u verwachten:

 • Integratie van landelijke wet- en regelgeving en lokaal beleid;
  Alle informatie op één plek verhoogt de kwaliteit van uw besluitvorming
 • Actuele wetteksten en jurisprudentie met samenvatting en/of commentaar;
  Schulinck werkt het dagelijks bij, zodat de informatie altijd up-to-date is
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijk Wmo-beleid;
  Denk aan de Wmo-verordening, het Wmo-besluit en andere relevante documenten
 • Handreikingen voor het opstellen van beleid en thematische overzichten;
  Extra ondersteuning bij het zorgvuldig en snel uitvoeren van de Wmo
 • Beleidswijzer met de mogelijkheid voor gemeentelijk beleid per richtlijn;
  Met uitgebreide zoekfunctie en de mogelijkheid beleid van andere gemeenten te raadplegen
 • Overzicht van alle nieuwsberichten rond de Wmo 2015.
  Aan welk overzicht u ook eigen nieuwsberichten kunt toevoegen

Zo werkt Grip op Wmo
Het zoeken binnen Grip op Wmo is eenvoudig. Wilt u weten wat de wet zegt over het aanpassen van een woning? Zoekt u jurisprudentie over de verhuiskostenvergoeding? Het intypen van één of twee zoekwoorden is voldoende om een overzicht te krijgen van relevante regelgeving, uw beleid en alle artikelen over het onderwerp.

Onze experts werken de landelijke wet- en regelgeving continu bij. De actualiteit en kwaliteit van de informatie over de Wmo zijn dan ook gegarandeerd. Heeft uw gemeente nieuw beleid, dan kunt u dat zelf doorvoeren in de online kennisbank of aan ons uitbesteden.

De juridische helpdesk van Schulinck
Heeft u een vraag over (de uitvoering van) Wmo? Of een complexe casus waar u niet uitkomt? Met een abonnement op Grip op Wmo kunt u direct contact opnemen met onze juridische helpdesk. U krijgt binnen twee werkdagen een passend antwoord op uw specifieke vraag.

Grip op Wmo is bestemd voor
De volgende medewerkers binnen uw gemeente: beleids- en kwaliteitsmedewerkers, medewerkers van een sociaal wijkteam, casemanagers, juristen bezwaar en beroep, en wethouders. Maar ook voor UWV, cliëntenraden, detacheringsbureaus, advocaten en gerechtelijke colleges.

Optimaliseer uw dienstverlening door Grip op Wmo uit te breiden met:

 • Module Onderhoud Gemeentelijk Beleid
  Laat uw gemeentelijk beleid onderhouden door onze (juridische) professionals. Dan weet u zeker dat uw medewerkers met dezelfde actuele informatie werken, verzameld op één plek. Het bespaart u tijd en kosten, zodat u ruimte overhoudt voor het helpen van klanten.
 • Module Casus Coach
  Met deze module breidt u Grip op Wmo uit met 1500 casussen. Zo heeft u een directe koppeling tussen theorie en praktijk. Wij merken dat medewerkers dit een goede manier vinden om complexe materie helder te krijgen.
 • Module Werkinstructies

Schulinck biedt een vast format waarin u uw werkinstructies kunt verwerken. Deze worden gekoppeld aan uw eigen beleid en de relevante wet- en regelgeving. De werkinstructies staan dan op een vaste centrale plek, toegankelijk vanuit Grip op Wmo. Zo voorkomt u dat uw medewerkers met verouderde versies werken of iets over het hoofd zien.

 • Module Zicht op
  Grip op Wmo geeft een overzicht van relevante landelijke wetgeving en lokaal beleid. Met de Module Zicht op heeft u een aanvullend managementinstrument in handen. Het stelt uw managers in staat hun taken en doelstellingen te beheersen. Ook zorgt het voor zicht en grip op het (financiële) bedrijfsproces, inclusief de bedrijfsdoelstellingen

Wat is Grip op Wmo?

Grip op Wmo is een online kennisbank voor praktische en juridische informatie over de Wmo. Via de online kennisbank raadpleegt u heel handig alle actuele jurisprudentie omtrent de Wmo. Gemeentelijk beleid maakt integraal deel uit van Grip op Wmo. Zo heeft u alle informatie over de Wmo direct bij de hand.  Ook kunt u dagelijks contact opnemen met de inhoudelijke juridische helpdesk van Schulinck en zorgt het team van experts dat u binnen 48 uur antwoord krijgt.

Voor wie is Grip op Wmo bestemd?

Grip op Wmo is bestemd voor medewerkers van een gemeente, zoals beleids- en kwaliteitsmedewerkers, casemanagers, juristen bezwaar en beroep en wethouders. Maar ook voor cliëntenraden, UWV, de Sociale Verzekeringsbank, advies- en indicatieorganisaties, detacheringbureaus, advocaten en rechterlijke colleges.

Welke onderwerpen zijn opgenomen in Grip op Wmo?

In Grip op Wmo zijn opgenomen: de actuele wetteksten van de Wmo inclusief alle wetswijzigingen, alle nadere Wmo-regelgeving en overige bij de uitvoering van de Wmo relevante regelgeving zoals bijvoorbeeld de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Verder is er een uitgebreide uitleg van de Wmo gericht op de gemeentelijke praktijk opgenomen en zijn de algemene bijlagen met (historische) normen, bedragen en richtprijzen toegevoegd.

Grip op Wmo bevat ook vele extra’s:

 • Integratie van landelijke regelgeving en lokaal beleid.  Alle informatie op één plek: verkleint de foutmarge voor uw medewerkers.
 • Jurisprudentie met samenvatting, rechtsregels en volledige uitspraken van de rechterlijke colleges, waarvan een deel met commentaar
 • Beslisbomen en thematische overzichten
 • Beleidswijzer met de mogelijkheden voor gemeentelijk beleid per richtlijn
 • Uitgebreide zoekfunctie die ook het opgenomen gemeentelijk beleid naloopt en trefwoordenlijst
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijke Wmo-beleid, zoals de Wmo-verordening, het Wmo-besluit en andere relevante (gemeentelijke) documenten
 • Nieuwsberichten rond de betreffende wet en actuele jurisprudentie en de mogelijkheid eigen nieuwsberichten toe te voegen
 • De mogelijkheid concrete beleidsinvullingen van gemeenten te raadplegen
 • U kunt dagelijks contact opnemen met de inhoudelijke juridische helpdesk van Kluwer

Welke informatie biedt Grip op Wmo in relatie tot de wijzigingen in de Wmo?

Grip op Wmo volgt de veranderingen binnen de Wmo op de voet. Dagelijks verwerkt onze juridische afdeling alle nieuwe wettelijke verantwoordelijkheden in Grip op Wmo.

Ik wil graag een onderwerp toevoegen in Grip op Wmo, kan dat?

Heeft u al een abonnement op Grip op Wmo, neem dan contact op met uw persoonlijke contactpersoon op onze inhoudelijke Helpdesk, hij/zij helpt u graag verder. Heeft u nog geen abonnement, dan kunt u bellen naar 077 475 8018 of mailen naar administratie@schulinck.nl

Wat zijn de kosten van Grip op Wmo?

Dit is afhankelijk van het aantal gebruikers of inwoners van uw gemeente. Neem hiervoor contact op met accountmanagement:

Ook te bereiken via 077 – 475 8018.

Kan ik een gratis demonstratie krijgen?

Onze accountmanagers komen u graag een vrijblijvende presentatie geven van de inhoud, functionaliteit en bijbehorende dienstverlening van Grip op Wmo. Neem in dat geval contact op met bovenstaande accountmanagers.

Kan ik Grip op Wmo uitproberen?

Wij vertellen u graag meer over de inhoud, functionaliteiten en de bijbehorende dienstverlening van Grip op Wmo. Indien u tot de doelgroep behoort bestaat de mogelijk om een proefabonnement te nemen op Grip op Wmo.

Moet ik software installeren voor Grip op Wmo?

Nee, Grip op Wmo is een online applicatie. U heeft dus geen aparte software nodig, slechts een computer met internetverbinding en Microsoft Internet Explorer versie 9 of hoger. U krijgt toegang tot Grip op Wmo via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem contact met Schulinck op. Wij helpen u graag verder.

Grip op Wmo zelf ervaren?

Neem vandaag nog contact op!

Indien u tot de doelgroep behoort, bestaat de mogelijk om een proefabonnement te nemen op Grip op Wmo.

Bent u al klant en heeft u een inhoudelijke vraag over Grip op Wmo, dan kunt u contact opnemen met de inhoudelijke helpdesk van Schulinck via de gebruikelijke wijze in uw Grip op.

Gratis proberen