Thumbnail of post #298562

Whitepaper: 10 tips om de hoge werkdruk te verlagen én efficiënter te werken

Praktische tips hoe jouw gemeente de werkdruk effectief kan verlagen met slimme digitale formulieren van Schulinck In-Form.

Druk is niet hetzelfde als efficiënt

Personeelstekort en hoge werkdruk bij uw organisatie? Van hard werken naar slimme oplossingen: 10 tips van experts

Ontdek in dit whitepaper:

 1. Hoe je werkprocessen efficiënter inricht
 2. Hoe andere organisaties zoals ISD Bollenstreek, Sociale Dienst Drechtsteden en Werkplein Drentsche AA dit probleem opgelost hebben
 3. Met welke 10 tips je jouw organisatie nog effectiever maakt

→ Download het whitepaper

Krijg in korte tijd nog meer grip op jullie werkprocessen. Leer van de ervaring van andere organisaties. En lees welke acties je kunt ondernemen met 10 praktische tips van onze experts.

 

10 tips om de werkdruk te verlagen en nog efficiënter te werken met slimme digitale formulieren:

 1. Beoordeel vooraf jullie werkprocessen. Op welke plek is automatisering verstandig en kan het de werkdruk verlichten?
 2. Creëer intern én extern draagvlak. Het management van de organisatie moet 100% achter automatisering staan om aarzelende medewerkers over de streep te trekken. Vanuit de
  burgers is ook inbreng gewenst.
 3. Start met eenvoudige aanvragen en bouw langzaam op. Zo wennen de organisatie én de burgers geleidelijk aan de nieuwe werkwijze.
 4. Eenmaal gewend aan het werken met digitale formulieren, kun je opschalen met rekentools en beslisbomen die het werk nog gemakkelijker maken.
 5. Voeg een prikkel toe om de burger tot digitaal aanvragen te bewegen. Sneller uitbetalen van een voorziening aan mensen die online aanvragen is daar een voorbeeld van.
 6. Maak gebruik van de mogelijkheid om aan de ‘achterkant’ van de aanvraag beoordelingen en opmerkingen toe te voegen. Zo heb je alles op één plek bij elkaar.
 7. Laat de rekenkracht over aan het formulier, zodat iedere aanvraag op precies dezelfde manier wordt behandeld.
 8. Bedenk waar controle van een medewerker nodig is, maar weet dat ook na handmatige controle de mogelijkheid tot het genereren van een automatische beschikking bestaat.
 9. Maak gebruik van speciale portalen voor externe gebruikers als bewindvoerders, zodat ze weten waar ze terecht kunnen en hun declaraties bij de organisatie uniform binnenkomen.
 10. Richt binnen jouw organisatie een balie in waar mensen die moeite hebben met digitalisering met hulp van een medewerker hun aanvraag alsnog online kunnen doen.

Over Schulinck In-Form

Bij Wolters Kluwer werken juridische specialisten en software-experts samen om met Schulinck In-Form slimme oplossingen te bedenken voor gemeentelijke vraagstukken. Via digitale formulieren worden zo doorgaans tijdrovende processen geautomatiseerd. Deze formulieren zijn betrouwbaar, veilig en eenvoudig te gebruiken.

Download het gratis whitepaper

Aanvragen whitepaper In-Form KLANTEN

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Marcel Rem

Sales Manager

06 22 46 65 81

Tom Voermans

Senior Configuration Consultant

06 51 76 18 24

Tineke Bodewes

Configuration Consultant

077 390 26 02