Thumbnail of post #295605

Gratis tools voor omgevingsrecht

Wij hebben veel gratis inhoudelijke content, zoals infographics, opinies, whitepapers en nieuws. Vind hier een overzicht!

Gratis whitepaper

25 vragen en antwoorden over de BOPA

Download nu!

Infographics

Complexe informatie in beeld uitgedrukt door onze experts

Bekijk infographics

Opinies

Gewaardeerde meningen, interpretaties en tips aan de hand van casussen

Bekijk opinies

Gratis tools voor omgevingsrecht

Samengesteld door onze juridische experts

Kennis delen is kracht!

De experts van Schulinck hebben diepgaande kennis van het omgevingsrecht, de nieuwe Omgevingswet en het overgangsrecht. Ze vinden het belangrijk om deze kennis gratis te delen, ook als u geen gebruik maakt van onze producten. Daarom ontwikkelt onze vakredactie:

 • Nieuws

  Alle actuele ontwikkelingen leest u via ons omgevingsrecht nieuwsoverzicht. Vandaag in het nieuws? Morgen in duidelijke taal op onze website!

 • Opinies

  Onderbouwde meningen en interpretaties van onze experts, waarbij concrete voorbeelden en casussen centraal staan. Met handige tips en verwijzingen naar wetsartikelen. Lees onze gewaardeerde omgevingsrecht opinies.

 • Infographics

  Het omgevingsrecht is complex. Onze experts verklaren de wet, de procedures en wetswijzigingen in heldere beelden door middel van infographics Bekijk onze infographics over het omgevingsrecht hier.

 • Whitepapers

 • Webinars

  • 8 juni: Op naar de Omgevingswet: to do lijst
   De Omgevingswet komt er (nu dan echt) aan. De vraag bij veel gemeenteambtenaren is: wat moet ik nu doen? Wat moet eerst, wat kan straks, wie heb ik nodig? Suzanne van der Beele, jurist en vakredacteur omgevingsrecht bij Schulinck, loopt enkele punten op de enorme ‘to do lijst’ voor de implementatie van de Omgevingswet door en probeert deze vragen te beantwoorden.
   Aanmeldlink volgt snel
  • Ondemand webinar: Bodem in de Omgevingswet
   De Wet Bodembescherming wordt binnenkort volledig opgenomen onder de nieuwe Omgevingswet. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Om de overgang vloeiend te laten verlopen zijn juridische instrumenten bedacht als de ‘bruidsschat’ en het ‘overgangsrecht’. Wat houden die instrumenten in, wie is straks bevoegd gezag en mag een gemeente zelf de zorgplichtdatum bepalen?
   Bekijk hier het webinar terug
  • Ondemand webinar: Wijziging omgevingsplan en bopa
   Naar verwachting treedt op 1 juli 2023 de Omgevingswet in werking. Er zijn dan twee manieren om mee te werken aan een initiatief voor een activiteit die niet past in het omgevingsplan: door het wijzigen van het omgevingsplan of door het afwijken van het omgevingsplan met een omgevingsvergunning voor een buitenplanse omgevingsplanactiviteit (ook wel afgekort als ‘bopa’).  In een kosteloos webinar van circa een half uur worden de belangrijkste do’s en don’ts van beide instrumenten besproken.
   Bekijk hier het webinar terug

 

Praktische kennisbank, Schulinck Omgevingsrecht

 

Onze experts doen meer. De kennis die onze experts delen is slechts een kleine greep uit de informatie die zij dagelijks verwerken voor Schulinck Omgevingsrecht.

Onze praktische online kennisbank biedt een compleet, actueel en direct toepasbaar pakket aan wetten en jurisprudentie.

Onderdeel van de kennisbank is de Helpdesk, waarin dezelfde experts binnen 48 uur antwoord geven op al uw gemeentelijke vragen. Meer informatie over Schulinck Omgevingsrecht.

Probeer het gratis

U kunt vrijblijvend een gratis proefabonnement aanvragen op de kennisbank via onderstaande link. Het abonnement duurt een maand en stopt vanzelf.

Vraag gratis Schulinck Omgevingsrecht proefabonnement aan