Roel Meertens

mr. Roel Meertens

Vakredacteur Jeugd

Roel Meertens
Verantwoordelijk voor:
Flevoland
Vakgebied(en):
Specialisatie:
Jeugdwet, privacy sociaal domein
Telefoonnummer:
077 390 2634
Volg mij op:

Ik ben Roel Meertens en werk als juridisch vakredacteur voor Grip op Jeugd. Daarvoor schrijf ik teksten waarin ik op een begrijpelijke manier de Jeugdwet uitleg. Om dat zo goed mogelijk te doen volg ik natuurlijk de actualiteit op het gebied van relevante wetgeving, rechtspraak en nieuws.

Ik zie het als een belangrijke taak om de juridische onderwerpen uit te leggen in begrijpelijke teksten. Dat komt ook goed van pas bij de beantwoording van vragen van onze klanten. Verder zorg ik ervoor dat het gemeentelijk beleid op een juiste en snelle manier verwerkt wordt in Grip op Jeugd.

Op onze website schrijf ik af en toe een opiniestuk en ik ben co-auteur van het boek De Kleine Gids Jeugdwet. Ook op andere manieren probeer ik de Jeugdwet begrijpelijker te maken. Bijvoorbeeld door het maken van schema's, infographics, animaties en - niet te vergeten - het begrippenboekje Jeugd.

Nu lijkt het alsof mijn hele leven om de Jeugdwet draait, maar dat is gelukkig niet zo. In mijn vrije tijd rijd ik graag ritjes op de racefiets. Behalve als het te koud is, dan lees ik er liever over.