Nicole Tielen

mr. drs. Nicole Tielen

Senior vakredacteur Jeugd & Wmo

Nicole Tielen
Vakgebied(en):
Specialisatie:
Jeugdwet, vrijwillig kader en bestuursrecht
Telefoonnummer:
077 390 2617
Mobiel telefoonnummer:
06 4672 4290
Volg mij op:

Mijn naam is Nicole Tielen en ik ben juridisch vakredacteur Jeugd & Wmo.

Als vakredacteur draag ik bij aan de ontwikkeling en inhoud van Grip op Jeugd en Grip op Wmo. Ik verzorg de eindredactie voor de inhoudelijke teksten en jurisprudentie in Grip op. Op verzoek toets ik beleid  van gemeenten of help bij het opstellen ervan. Ook schrijf ik artikelen en annotaties over actuele onderwerpen en verzorg ik trainingen. Ik vind het belangrijk om de klant op een toegankelijke manier van juridische informatie te voorzien en gemeenten te ondersteunen bij de uitvoering van de Jeugdwet en Wmo.

Na mijn studie Recht en Management aan de Radboud Universiteit Nijmegen kwam ik in 2008 bij Schulinck terecht. Ik begon als juridisch vakredacteur bij de Wmo. Anderhalf jaar later werd ik projectleider voor het ontwikkelen van Grip op WIJ en Rechtop WIJ. De WIJ bleek echter geen lang leven beschoren. Na intrekking van de wet hield ik me met veel met inhoudelijke projecten bezig, zoals de introductie (en afschaffing) van de huishoudinkomenstoets en de Fraudewet.

Naast mijn werk bij Schulinck ben ik lid van twee bezwaarschriftencommissies, een mooie aanvulling op mijn dagelijkse werkzaamheden. Zo blijf ik betrokken bij de ontwikkelingen in het brede gemeentelijk sociaal domein.
Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met familie en vrienden. Ik lees graag, maar hou ook van sport en maak iedere week tijd voor een potje korfbal.