Lysanne Bergsma

Lysanne Bergsma

Vakredacteur Grip op Participatiewet

Lysanne Bergsma
Vakgebied(en):
Telefoonnummer:
077 390 26 24
Volg mij op:

Ik ben Lysanne Bergsma. Sinds november 2018 ben ik als senior vakredacteur Participatiewet werkzaam bij Schulinck. 

Ik ben samen met collega’s verantwoordelijk voor de inhoud en actualiteit van Grip op Participatiewet en het beantwoorden van juridische vraagstukken op het gebied van de Participatiewet en aanpalende regelgeving.

Na mijn studie Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht in 2006 te hebben afgerond heb ik werkervaring opgedaan bij een overheidsinstelling en een onderwijsinstelling in Zuid-Amerika. Aansluitend heb ik als jurist, en later ook als MfN-registermediator, bij DAS gewerkt. Ik heb aldaar tevens inhoudelijke cursussen gegeven, junior-medewerkers opgeleid en mij als lid van het vakgroepbestuur bezig gehouden met de inkoop van incompany cursussen voor de vakgroep waarin ik werkzaam was.

Tijdens deze werkzaamheden rondde ik onder andere een tweede Master af op de universiteit van Fribourg (Zwitserland) over de internationale rechten van het kind en de implementatie van die rechten op nationaal niveau. Tijdens mijn studie Nederlands recht werkte ik als griffier bij Rechtbank Utrecht en later als adjunct-gerechtssecretaris bij het Gerechtshof te Arnhem. Ook werkte ik als student-assistent en in de kinderopvang.

Wat ik leuk vind aan het werk bij Schulinck is het oog voor kwaliteit die de organisatie uitademt en uitdraagt. Ik vind het interessant om de vertaalslag te maken van de theorie naar bruikbare inhoud en tools voor de gebruikers van onze producten.

Mijn vrije tijd breng ik graag met familie en vrienden door. Ik ben veel buitenshuis en/of in het buitenland te vinden.