Frank Claus

mr. Frank Claus

Vakredacteur Omgevingsrecht

Frank Claus
Vakgebied(en):
Specialisatie:
Omgevingsrecht en Bestuursrecht
Telefoonnummer:
077-475 80 18
Volg mij op:

Mijn naam is Frank Claus en ik heb de uitdaging aangenomen om (delen van) het omgevingsrecht in begrijpelijke taal uit te leggen in de webapplicatie Grip op Omgevingsrecht.

Het samen met mijn collega's vullen van die webapplicatie op het gebied van het Bestuursrecht met als toepassingsbereik het Omgevingsrecht, is de boeiende opdracht waarvoor ik mij gesteld zie.

In 1992 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. In eerste instantie heb ik een aantal jaren rechtswetenschappelijk onderzoek gedaan bij METRO, het onderzoeksbureau van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid te Maastricht. Na enkele omzwervingen in onderwijsland weer terug bij de Universiteit Maastricht als onderzoeker. In deze tijd heb ik een heel brede kennis en ervaring opgebouwd.

Sinds 2008 ben ik werkzaam op bestuursrechtelijk vlak en sinds 2010 met name op het gebied van het omgevingsrecht. Het omgevingsrecht heb ik steeds verder ontdekt en toegepast op het niveau van handhaving, vergunningverlening en beleid. Het Omgevingsrecht zelf verandert voortdurend waardoor het bijzonder boeiend en uitdagend blijft.

Naast mijn werk bij Schulinck en bij gemeenten, ben ik ook werkzaam vanuit mijn eigen bureau.
Daarnaast houd ik mij bezig op het gebied van het verenigingswerk en ben ik een ijverig klusser. Ik wil me nu gaan bekwamen in het MIG-lassen, hoewel ik houtbewerking vooralsnog het leukst vind.