Gemeente Den Haag heft stoepkrijtverbod op

Gemeente Den Haag heft stoepkrijtverbod op

en volgt daarmee de gemeenten Breda, Leiden en Groningen

Nieuws
Bewaren in kennisdossier
19 mei 2017

Ook de gemeente Den Haag heft het stoepkrijtverbod op. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond 17 mei 2017 in met de motie van GroenLinks, om het verbod op te heffen

Onlangs bleek dat stoepkrijten in Den Haag verboden is, tenzij je toestemming hebt van de gemeente. Straatkunstenaar Gert-Jan van der Kooij (de zelfbenoemde 'Stoepkrijter des Vaderlands') had daarover geklaagd bij GroenLinks, omdat hij het beu was om door agenten te worden weggestuurd. 

De partij maakte de zaak aanhangig bij het college en dat genereerde veel rumoer. Zo organiseerde Radio2-dj Gerard Ekdom een 'nationale stoepkrijtdag' en werden verschillende krijtdemonstraties gehouden. Zowel de Haagse afdeling van GroenLinks als kunstenaar Van der Kooij zijn blij dat er een streep gaat door het "idiote, onnodige en betuttelende verbod". 

Legalisatie 

Een aantal gemeenten, waaronder Breda, Leiden en Groningen, heeft stoepkrijten al eerder 'gelegaliseerd'. Zie ook ons eerdere bericht over de opheffing van het stoepkrijtverbod in de gemeente Breda.

 

Bron: ANP

Reageren