De Kleine Gids AVG, Privacy en beroepsgeheim in het sociale domein

  • Auteurs Auteur: mr. L.M. Janssen
  • Publicatie
  • isbn 9789013156652

38,50 incl. BTW

  • Voor 23:00 besteld,
    morgen op uw bureau
  • Bestellen op rekening
  • Gratis verzending

Wat zijn de gevolgen van de ingevoerde AVG? Wat wordt er van een jeugdarts, een gezinscoach en een wijkverpleegkundige op dit punt verwacht – en hoe zit het met de rechten van burgers? Deze gids biedt u antwoorden op de vraag hoe om te gaan met privacy in het sociaal domein.

Professionals in het sociaal domein werken steeds intensiever met elkaar. Van gezinscoach tot wijkverpleegkundig – en van jeugdarts tot ambtenaar. Deze integrale samenwerking neemt steeds meer privacy-kwesties met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de privacy en het beroepsgeheim in het sociale domein, alsook de gevolgen van de invoering van de AVG.

In De Kleine Gids AVG, Privacy en beroepsgeheim in het sociale domein vindt u alle informatie die nodig is om zorgvuldig om te gaan met de privacyregels en het beroepsgeheim. Daarnaast betoogt de auteur dat privacyregels niet per se een obstakel zijn. Ze kunnen ook als stimulans worden gezien voor de ambitie van de decentralisaties om de burger zoveel mogelijk te betrekken bij de ondersteuning die hem wordt geboden. Dit leidt ertoe dat de burger zoveel mogelijk wordt aangesproken op zijn eigen kracht en zijn eigen oplossend vermogen.

Sociale domein ontwikkelingen

In deze vernieuwde editie zijn tal van actuele wijzigingen opgenomen. Vooral punten rondom de vernieuwde wetgeving komen aan bod, zoals de Wet verplichte ggz en de aangekondigde wijzigingen in de Wet op de gemeentelijke schuldverlening. Er zijn ook nieuwe voorbeelden uit de praktijk in deze gids opgenomen.

Kortom: bent u als professional werkzaam in het sociale domein? Dan mag deze praktische gids niet in uw collectie ontbreken.